Haberler

Makine Sektöründe Nitelikli Teknik Eleman Yetiştirme Projesi

(TİAD) tarafından makine sektöründe nitelikli teknik eleman olarak tabir edilen çalışanların bilgi ve deneyimlerinin artırılması ve sektöre Avrupa Birliği standartlarının kazandırılması "Takım Tezgahları VOC-Test Merkezi'nin Kurulması ve"...

Takım Tezgahları Sanayici ve İşadamları Derneği

(TİAD) tarafından makine sektöründe nitelikli teknik eleman olarak tabir edilen çalışanların bilgi ve deneyimlerinin artırılması ve sektöre Avrupa Birliği standartlarının kazandırılması "Takım Tezgahları VOC-Test Merkezi'nin Kurulması ve İşletilmesi Projesi" geliştirildi.

Derneğin yazılı açıklamasına göre, proje, gerekli altyapı çalışmalarının ardından "TİAD Mesleki Test Merkezi" adı altında faaliyetlerine başladı. AB tarafından finanse edilen "Mesleki Test Merkezi", TİAD koordinatörlüğünde, Hollanda'nın teknik yeterlilikler ve işgücü piyasasının gereksinimleri konusunda uzman vakfı Stichting Kenteq KBB'nin ortaklığında ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Romanya'da yerleşik araştırma kuruluşu INMA ve Bahçeşehir Üniversitesi Meslek Teknik Eğitim Gelişim Merkezi'nin (METGEM) iştirakçiliği ile yürütülüyor.

Projeye göre, makine sektöründe çalışanlar, teorik ve pratik olarak iki kısımdan oluşan sınava girecek ve başarılı olduklarında sertifika alacak. Bilgilerini teorik ve pratik olarak geliştirecek sektör çalışanları, AB ülkelerinde çalışma olanağı da yakalayacak.

TİAD Mesleki Test Merkezi tarafından verilen "mesleki yeterlilik belgesi" sayesinde makine sektörü başta olmak üzere tüm sanayi sektörlerinin kalifiye elemanlarla çalışması hedefleniyor.

Bayrampaşa'da kurulan TİAD Mesleki Test Merkezi'nde pilot sınavlar başladı. Projenin bitiş tarihi olan 23 Haziran 2013 öncesinde gerçekleştirilen pilot sınavlara girenlerden ücret talep edilmezken, sınavlara her yaş grubundan sektör çalışanları katılabiliyor.

TİAD, 2015 yılına kadar 2 bin 500 kişiye mesleki yeterlilik belgesi vermeyi planlıyor. - İSTANBUL

Kaynak: AA / Yerel

Avrupa Birliği Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title