Haberler

Makine Mühendisinin Fotoğraf Merakı

Kırşehirli Makine Mühendisi Ömer Çetiner, Fotoğraf Çeken Her İnsanın Mutlaka Ruhunun Gençleştiğini İleri Sürdü.

Kırşehirli Makine Mühendisi Ömer Çetiner, fotoğraf çeken her insanın mutlaka ruhunun gençleştiğini ileri sürdü.

Makine Mühendisi Ömer Çetiner, fotoğraf merakı nedeniyle son 4 ay içerisinde yaklaşık 6 bin adet fotoğraf çektiğini söyledi. Doğa resimlerine ilgi duyduğunu ve çektiği resimlerle tabiatın eşi benzeri olmayan güzelliklerini ölümsüzleştirdiğini kaydeden Çetiner, çektiği her fotoğraf sonrası ruhunun gençleştiğini söyledi. Çetiner, fotoğraf çekmenin insanı ruhen gençleştirdiğini de ileri sürerek, " Fotoğraf çekme merakım nedeniyle son 4 ay içerisinde yaklaşık olarak 6 bin adet fotoğraf çektim. Kişisel fotoğraftan ziyade doğa fotoğrafları hoşuma gidiyor. Fotoğraf çekerken en önemli unsur, güzel bir kompozisyon yakalamak. Fotoğrafta bana göre detaylar çok önemli. Mühendis olmam nedeniyle bu konuya büyük hassasiyet gösteriyorum" dedi.

Çektiği fotoğraflar arasında en çok Semazen figürlerinin olduğu ve halk arasında 'Sütleğen' denilen çiçek resmini beğendiğini söyleyen Çetiner, " Halk arasında 'Sütleğen' denilen bu çiçekte, bir merkezin etrafında beş ayrı çiçek daha bulunuyor. Bu beş ayrı çiçeğin her birinde Semazenlere benzeyen figür var ve sanki sema dönüyor gibi görüntü veriyorlar. Bu çiçek beni çok etkiledi ve doğaya olan hayranlığım daha çok arttı" dedi.

Çetiner, çektiği fotoğrafları sanatseverlerle paylaşmak için yakın bir zamanda eşi ile birlikte yağlı boya ve fotoğraf sergisi açacağını söyledi.

(AD-MÇ-Y)

11.08.2007 15:13 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title