Haberler

Makine Mühendisi, 72 Çeşit Çikolata Üretti

Güncelleme:

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir makine mühendisi, çeşitli işlemlerden geçirerek yaptığı meyveli ve kuru yemişli 72 farklı çeşit çikolatayla, görenlerin dikkatini çekiyor.

Bodrum'da, bir makine mühendisinin yaptığı 72 çeşit el yapımı çikolataya, özellikle butik oteller yoğun ilgi gösteriyor. Bodrum'da bir çikolata firması sahibi Suat Aydar ve eşi Bergüzar Akşit Aydar, yaptıkları birbirinden değişik çikolatalarla dikkat çekiyor.

İlçe merkezinde hizmet veren Aydar çifti, Bodrum mandalinası, portakal, keçi boynuzu gibi meyve ve kuru yemişlerden oluşan yiyeceklerin karışımıyla çikolata üretiyor. Suat Aydar'a eşi de destek veriyor.

Bodrum'da iki işletmesi bulunan çift, yaptıkları bazı ürünlerin patentini de aldı. Makine mühendisi ve çikolata imalatçısı Suat Aydar, 72 çeşit çikolata ürettiklerini söyledi.

Bodrum'da mandalinaya çok önem verdiklerini ifade eden Aydar, "Bodrum'da yaşadığımız için Bodrum mandalinasına ayrı özen gösteriyoruz. Mandalina çikolatası 48 saatte oluşuyor. 20 kilogram mandalinadan bir kilogram mandalina püresi elde ediyoruz. Mandalina püresini de 12 saat fermantasyona uğratıp sonra da dünyanın en kaliteli çikolatasıyla kaplayıp lezzetli hale getiriyoruz" dedi.

Bodrum mandalinasının çikolataya aroma kattığına değinen Aydar, şöyle konuştu: "Bu mandalinanın buraya özgü çok doğal bir kokusu, aroması var. Yaptığımız bu çikolatalara özellikle ilçedeki butik oteller yoğun ilgi gösteriyor. Şu anda 7 ülkeye numune bazında göndermelerimiz oldu. Türkiye'nin büyük bir bölümüne kargoyla ürün gönderiyoruz. Kendi imalatımız olan toplam 72 adet çikolatamız var. Meyve ağırlıklı çikolatalar yapmayı hedefledik. Yaptığımız çikolataların meyvelerini ve aromalarını değil meyvelerin kendilerini kullanmayı tercih ediyoruz. Kendimize ait çikolatalar yapmayı başardık."

Ürünlerin bir hafta içerisinde tüketildiğini anlatan Aydar, çikolata fiyatlarının isteğe göre 1 ila 150 lira arasında değiştiğine vurgu yaptı.

Çikolata yapımında herhangi bir katkı maddesi kullanmadıklarının altını çizen Aydar, "Çok taze bir ürün. İçerisine katkı malzemesi koymuyoruz. Bu nedenle çok ilgi görüyor. Marketlerde satılan diğer çikolatalarda katkı malzemesi bulunuyor. Biz böyle bir malzeme kullanmıyoruz" diye konuştu.Yaptıkları çikolata çeşitlerinden de örnekler veren Aydar, bunlar arasında karadut, hurma, incir, keçi boynuzu, zencefil, karanfil ve kırmızı karabiber gibi yiyeceklerin karışımından oluşan çikolataların bulunduğunu belirtti. Bergüzar Akşit Aydar da çikolata olarak, markalaşma yoluna gittiklerini belirtti.

Eşinin geliştirdiği çikolataların patentini almak için gerekli mercilere başvurduklarını ifade eden Aydar, "Bodrum mandalinası ilk başvurduğumuz patentli ürünümüz. Şu an patenti onaylandı, uluslararası patent için örnekleri yurt dışına gönderiyoruz. Bunun dışında karadutlu ve çilekçi çikolatalar için de başvurularımız devam ediyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Bodrum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title