Haberler

Makina Mühendisleri Odası 2011 İçin Uyardı

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Erzurum İl Temsilcisi Abdulgafur Yeniay, 2011 Üniversitelerarası Kış Oyunları için ErzurumÂ'un hazırlıklarda yetersiz olduğunu iddia ederek, bu durumdan endişe duyduklarını açıkladı.

Şehrin en önemli probleminin alt yapı eksikliği ve hava kirliliği olduğunu vurgulayan MMO temsilcisi Abdulgafur Yeniay, Erzurum’da hava kirliliğinin önlenmesi için doğalgaz kullanımının yaygınlaştırması gerektiğini belirtti.

Vali Celalettin Güvenç’in de izlediği basın toplantısında konuşan Yeniay, yaklaşık olarak 4 yıldır doğalgaz kullanım oranının istenilen seviyeye ulaşmadığını vurguladı. Erzurum için hayati derecede önem taşıyan 2011 Üniversitelerarası Kış Oyunları’nın yaklaştığını kaydeden Yeniay, “Mutlaka şehrimizde en geç 2010 yılı sonuna kadar alt yapı ve üst yapı çalışmalarının tamamlanması gerekmektedir. Erzurum olarak 2011 yılını değişim için milat görüyorsak mutlaka bunun için gerekenleri hep birlikte yapmak zorundayız. Aksi halde yarışmalar için gerekli tesisler ilgili kurumlar tarafından yapılır, günü geldiğinde yarışmalar yapılır. Bizde arkalarından bakakalırız. Bu sebepten dolayı şehrimizdeki ilgili kurum-kuruluşlar, sivil toplum örgütleri ve halkımız hep birlikte hareket edip ayağımıza gelen bu fırsatı çok iyi değerlendirmek zorundayız. Makine Mühendisleri Odası olarak şehrimizin en önemli probleminin, alt yapı eksiklikleri ve hava kirliliği olduğunu düşünmekteyiz. Bu problemlerin en önemli etkeni de şehrimizde halen devam etmekte olan doğalgaz uygulamalarının bir an önce tamamlanması gerekmektedir. Ne yazık ki aradan geçen 4 yıla rağmen doğalgaz çalışmaları beklediğimiz seviyelere ulaşmamıştır.” dedi.

Doğalgaz kullanımını yaygınlaştırmak üzere bir dizi önlemler alınmasını tavsiye eden Yeniay, şunları ifade etti; “Yaptığımız çalışmalarda doğalgaz uygulamaları Mart 2008 tarihi itibarı ile yaklaşık olarak şehir şebekesi dağıtım hatlarında yüzde 60, kullanımda ise yüzde 40 seviyelerindedir. Şehir şebekesi dağıtım hatlarının 2009 yılı sonu, iç tesisat uygulamalarının da 2010 yılında mutlaka tamamlanması gerekmektedir. Ancak bu program çerçevesinde çalışırsak şehrimizi 2011 yılına hazır hale getirebilecek zamanı kazanmış oluruz. Özellikle gaz dağıtım işini üstlenen PALEN A.Ş. şehir şebeke hatlarının bir an önce yapılması için mutlaka çalışmalarını hızlandırmak zorundadır. Vatandaşlarımızın da ivedi bir şekilde doğalgaz kullanımına geçmesi gerekmektedir. Ancak yaptığımız araştırmada; vatandaşlarımızın doğalgaz kullanımında ürkek ve korkak davrandıklarını öğrenmiş bulunmaktayız. Bunun sebebinin ise halkımızın doğru bilgilendirilmediği ve bilinçlendirilmediği anlaşılmaktadır. Vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesi ve bilgilendirmesi ile alakalı yaptığımız bir dizi çalışmanın da yetersiz kaldığını müşahede etmiş bulunmaktayız. Özellikle vatandaşlarımızın doğalgaz fiyatının kömüre göre daha pahalı olduğu ön yargısını bir türlü aşamadığı görülmektedir. Bu sebepten dolayı vatandaşlarımızın doğalgaz kullanımına olan talepleri her geçen gün biraz daha azalmaktadır. Hatta bazı kooperatifler ve siteler tekrar kömür kullanımına dönmek için genel kurullarından kararlar almışlardır.

Bu konudaki en önemli sebep; uygulamalardaki yanlışlıklar ve denetim eksiklikleridir. Bu problemlerin aşılması için, Makina Mühendisleri Odasının mutlaka doğalgaz uygulamalarında aktif olarak devreye girmesi gerekmektedir. Özellikle proje kontrolleri ve uygulamalardaki hataların ancak uzman kişi ve kurumlarca denetlenmesi gerekmektedir. Gaz dağıtım firmamız PALEN A.Ş. ancak doğalgaz şebeke hattını kontrol edip denetlemektedir. Halkımızın özellikle gaz kullanmaktaki birincil amacı ısınmaktır.” VALİ GÜVENÇ’TEN DESTEK SÖZÜ Erzurum Valisi Celalettin Güvenç, Makine Mühendisleri Odası yöneticilerini çalışmalarından dolayı tebrik ederek, “Çalışmalarınızdan dolayı sizleri taktir ediyorum ve çalışmalarınızın devamını diliyorum.Benim sizlerden istediğim alt yapısı olan yerlerde vatandaşı bilgilendirip doğalgaz çalışmalarına öncülük yapmanızdır. Malum Erzurum'da hava kirliliği hat safhada ve siz mühendislere büyük görevler düşüyor. Gerek halkı bilgilendirmek açısından gerekse temiz bir Erzurum için biz Valilik olarak Erzurum'un hava kirliliğini çözebilmek için her türlü desteği vermeye hazırız. Ayrıca şehrimizde birçok eski asansör yenilendi bu çalışmalarınızdan dolayı sizleri tebrik ederim.” dedi.

(MB-ST-Y) 15.04.2008 14:47 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek? Bahar CANLI izle! SHOW TV Bahar 8.bölüm CANLI izleme linki! Paris Hilton, Taylor Swift geleceği için VIP alandan mı çıkarıldı? Paris Hilton neden VIP alandan çıkarıldı? Her derde deva! Cevizi suya koyun ve için; Etkisine inanamayacaksınız... ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title