Haberler

Makina Mühendisleri Odası 2 Yıllık Çalışma Raporunu Açıkladı

Makina Mühendisleri Odası Erzurum Temsilcisi Abdulgafur Yeniay, Kent Merkezinde Bulunan Asansörlerin Periyodik Bakımlarında Aksaklık Olduğunu Belirlediklerini Söyledi.

Makina Mühendisleri Odası Erzurum Temsilcisi Abdulgafur Yeniay, kent merkezinde bulunan asansörlerin periyodik bakımlarında aksaklık olduğunu belirlediklerini söyledi.

Makina Mühendisleri Odası Erzurum Temsilcisi Abdulgafur Yeniay, 2006-2008 yılı çalışmalarını anlatmak üzere basın toplantısı düzenledi. Makine Mühendisleri Odası Erzurum İl Temsilcisi Yeniay, geçmiş yıllarda oda çalışmalarını bir mühendisle yürüttüklerini, genel merkezle yapılan görüşme sonucunda bir mühendis ve bir tekniker kadrosu daha aldıklarını belirtti. Yapılan görüşmeler sonunda 2008 yılı Haziran ayına kadar 2 mühendis ve 1 hizmetli personelin daha kadroya dahil edileceğini anlatan Yeniay, hizmetlerin daha kaliteli ve aksamadan sürdürüleceğini ifade etti.

Erzurum’da asansörlerin periyodik kontrollerinin yapımı konusunda aksaklıklar tesbit ettiklerini ifade eden Yeniay, “Şehrimizde asansörlerin periyodik kontrollerinin yapılması ile ilgili bir takım aksaklıkların olduğunu tespit ettik. Avrupa Birliği uyum yasaları çerçevesinde 15 Şubat 2003 tarih ve 25021 sayılı Resmi Gazetede asansör yönetmeliği yayınlanmıştır. Alt kademe belediyelerimizin teknik elaman sıkıntısını da bildiğimizden dolayı bu konu ile ilgili bir dizi görüşmeler yaptıktan sonra belediyelerimizle protokollerimizi imzaladık. Protokollerin yapılmasından sonra gördük ki şehrimizdeki asansörlerimiz can güvenliği açısından büyük bir tehlike oluşturmaktadır.” dedi.

5307 sayılı Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Kanunu ve Elektrik Piyasası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu 2 Mart 2005 tarihinde yayımlanmasından sonra eğitim çalışmalarına ağırlık verdiklerini kaydeden Yeniay, Makine Mühendisleri Odası olarak 600 kişiye eğitim verdiklerini bildirdi.

Bölgede düzenledikleri kurs faaliyetleri hakkında da bilgi veren Yeniay, şunları söyledi; “Erzurum ve çevre illerimizde iş makinesi operatörü olarak çalışıp ta operatörlük belgesi olamayan çalışanlara â€˜İş makineleri operatörlük kursları’ açıldı. Bu kurslar neticesinde 450 kişiye operatör belgesi verilmiştir. Bu kurslar gelen istekler üzerine açılmaya devam edecektir. Özellikle kurs eğitmeninin şehir dışından gelmesinden dolayı zaman zaman sıkıntı yaşamaktaydık. Yapılan görüşmeler sonucu Karayolları 12 Bölge Müdürlüğünde görevli bir makine mühendisi arkadaşımızı kurs eğitmeni olarak görevlendirmemiz üzerine yıllardır sıkıntısını çektiğimiz bir problemi daha çözüme kavuşturulmuş oldu.

Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü Öğretim görevlisi hocalarımız ve öğrencilerimizle birlikte eğitim ve etkinlik çalışmalarımız devam etmektedir. Öğrencilerimizin mezuniyet törenleri iki yıldan beridir İl Temsilciliğimiz tarafından düzenlenmektedir.” (MB-ST-Y) 15.04.2008 14:36 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title