Haberler

Makedonya Yangınla Boğuşuyor

Eyüp Salih, Üsküp,12 Ağustos ( DHA ) – Makedonya, aşırı sıcak sonrası bir çok bölgede meydana gelen yangınlarla mücadele ediyor.

Eyüp Salih, Üsküp,12 Ağustos  ( DHA ) – Makedonya, aşırı sıcak sonrası bir çok bölgede meydana gelen yangınlarla mücadele ediyor. Bazı bölgelerdeki orman yangınlarına müdahale için Türkiye, Bulgaristan ve İsrailden de helikopterler destek veriyor.

Makedonya'nın Ohri bölgesinde Debre ve Makedonski Brod belediyelerine bağlı köylerde çıkan  yangınlarda itfaiye araçları kullanılarak yangın sönderme çalışmaları devam ederken, bir bölümünde de yangın kontröl altına alındı. Köprülü Belediyesi'nde Makedonya Silahlı Kuvetleri'ne ait 1 helikopter de sönderme çalışmalarına katıldı. Pırlepe bölgesinde yıldırımın düşmesi ile çıkan yangın şu anda kontrol altına alındı.

Birçok bölgede devam eden ot ve orman yangınlarıyla mücadele sürüyor. Bistra dağında orman yangını devam ediyor. Struga ve Tikveş bölgesinde de yangın başladı.

Makedonya Kriz Merkezi Yönetimi'nden Kalkandelen, Makedonski Brod, Köprülü, Kavadar bölgelerinde de yangınların devam ettiği haberi geldi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Yangın görüntüleri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Makedonya Türkiye Üsküp Eyüp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title