Haberler

Makedonya'dan İstanbul'a 15 Temmuz Şehitleri İçin Pedal Çevirdiler

Mekedonya'dan İstanbul'a 15 Temmuz şehitleri için pedal çevirdilerİSTANBUL, (DHA) ' Yüzlerce bisikletli 15 Temmuz darbe girişiminin ikinci yılında 15 Temmuz Şehitliği'ne pedal çevirdi.

Mekedonya'dan İstanbul'a 15 Temmuz şehitleri için pedal çevirdiler

İSTANBUL, (DHA) ' Yüzlerce bisikletli 15 Temmuz darbe girişiminin ikinci yılında 15 Temmuz Şehitliği'ne pedal çevirdi. Eyüpsultan Belediyesi tarafından düzenlenen Bisiklet Turu etkinliğine 15 Temmuz Şehitleri ve şehit Abdullah Tayyip Olçok için bisikletleriyle Makedonya'dan gelen 3 sporcu da katıldı. 13 yaşındaki Makedonyalı sporcunun 'Yorulduğumda aklıma 15 Temmuz şehitleri geldi' dedi.

Eyüpsultan Belediyesi önünden başlayan etkinliğe yüzlerce vatandaş katıldı. Belediye tarafından temin edilen bisikletlerle başlama noktasına gelen bisikletliler üzerlerinde şehitlerin isimlerinin yazılı olduğu tişörtleri giydi.

MAKEDONYA'DAN İSTANBUL'A 870 KİLOMETRE YOL KAT ETTİLER

870 kilometre yol kat ederek Makedonya'dan İstanbul'a geldiklerini belirten Levent Rıfat, 'Bugünü unutmamalıyız. Gelecek jenerasyona da nasıl olduğunu aktarmalıyız' ifadelerini kullandı. 13 yaşındaki Makedonya'dan Türkiye'ye gelen küçük sporcu Muharrem ise, '15 Temmuz şehitleri ve Abdullah Tayyip Olçok için Makedonya'dan İstanbul'a pedal çevirdik. Yorulduğumda aklıma 15 Temmuz şehitleri geldi' dedi.

'ŞEHİTLERİMİZİ UNUTTURMAYACAĞIZ'

Şehitler için pedal çeviren 17 yaşındaki Rabia Nur Arayıcı, 'Bizim buradaki amacımız şehitlerimizi ölene dek unutturmamak. İnşallah bizden sonra da tekrarlanır bu aktiviteler ve şehitlerimiz unutulmaz. Hiçbir şekilde onları unutturmayacağız. Allah onlardan bin kere razı olsun. Onlar olmasa belki biz burada bu turu bile düzenleyemeyecektik' diye konuştu.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın ise, '15 Temmuz'u her daim hatırlamamız ve milletimizin gönlünde çok iyi bir şekilde işlememiz gerekiyor. Bunu da sadece hamasi nutuklarla değil; sosyal, kültürel, sportif faaliyetlerle yapmalıyız ki kalıcı olsun' dedi.

249 ŞEHİDİN YOKLAMASI ALINDI

Bisikletliler başlama düdüğünün çalmasının ardından şehitliğe doğru yola çıktılar. 15 Temmuz Şehitlerinin yoklamasının alınması sırasında duygusal anlar yaşandı. 249 şehidin ismi tek tek okunurken, vatandaşlar hep bir ağızdan 'burada' diye bağırdı.

(FOTOĞRAFLI/GÖRÜNTÜLÜ)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Makedonya İstanbul DHA Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
title