Haberler

Makedonya'dan Gelen Öğrenciler Milli Eğitim'i Ziyaret Etti

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Nedeniyle Makedonya'nın Kocacık Köyü'nden Adapazarı'na Gelen Öğrenci ve Öğretmenler Milli Eğitim Müdürlüğü'nü Ziyaret Etti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Makedonya'nın Kocacık Köyü'nden Adapazarı'na gelen öğrenci ve öğretmenler Milli Eğitim Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

Adapazarı'ndaki kardeş okulları Mehmet Nuri İlköğretim Okulu'nun misafiri olan Makedonya Kocacık Köyü Necati Zekeriya İlköğretim Okulu öğrenci ve öğretmenleri, Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, Müdür Yardımcısı Emin Başar ve Şube Müdürü Zafer Levent Soyhan tarafından karşılandı.

Misafir okulun müdürü Apdül Recep, Kocacık Köyü ve okulu hakkında bilgiler verdi. 400 öğrencinin eğitim gördüğü Necati Zekeriya İlköğretim Okulu'nun bölge okulu olduğunu belirten Okul Müdürü Apdül Recep, 23 Nisan'ı tüm dünya çocuklarına armağan eden Atatürk'ün babası Ali Rıza Efendi'nin de Kocacık Köyü'nden olduğunu, ailenin daha sonra Selanik'e göç ettiğini söyledi.

Kendilerinin Türk olduklarını bununla da iftihar ettiklerini vurgulayan Apdül Recep, Türkiye'de ve Adapazarı'ndan bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Adapazarı'na gelen Makedonyalı öğretmen ve öğrencileri ağırlamaktan büyük memnunluk duyduğunu belirterek misafir öğrenci ve öğretmenlere günün anısına çeşitli hediyeler sundu.

Makedonya'dan Adapazarı'na gelen misafir öğrenci ve öğretmenler hafta sonuna kadar çeşitli ziyaretler ve gezilerde bulunacak.

(YK-AK) 21.04.2008 16:56 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title