Haberler

Makedonya'daki Duvalo Yanardağı Halkı Korkuttu

Yanardağın harekete geçmesi halkta paniğe sebep oldu.

Makedonya'nın batısındaki Ohri kentinin Kosel köyünde bulunan Duvalo yanardağının dün gece harekete geçerek duman püskürtmesi bölge halkında paniğe yol açtı.

Köy sakinlerinden Boris Krstanovski, AA muhabirine, dün akşam saatlerinde bir patlama duyduklarını, ancak televizyondan izledikleri haber sayesinde bunun bir yanardağ patlaması olduğunu anladıklarını söyledi. Yanardağın püskürttüğü dumanların kendi bahçesi üzerinden geçtiğini belirten Krstanovski, yanardağın bölge halkı için tehlike arz ettiğini, daha büyük bir patlama olmasından korktuklarını ifade etti.

Kosel köyünde yaşayan Gligor Dimitriyevski de halkın yanardağın püskürttüğü kara dumandan endişe duyduğunu dile getirdi.

Ohri Belediye Başkanı Nikola Bakraçevski, bugün yaptığı açıklamada, paniğe gerek olmadığını ve her şeyin kontrol altında olduğunu bildirdi. Bakraçevski, yanardağ faaliyetinin köy ya da bölge için tehlikesi bulunmadığını savundu.

Ohri Bölgesel Krizle Mücadele Merkezi Müdürü Mitko Temelkovski ise yanardağın etrafındaki bölgenin tamamen güvenli olduğunu ve halkın güvenliğini tehlikeye atacak herhangi bir durum olmadığını söyledi. - Ohri

Kaynak: AA / Güncel

Makedonya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title