Haberler

Makedonya'da Türk Futbol Takımı Kuruldu

Spora ve sporculara verdiği desteğiyle bilinen Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, ülke sınırlarını aşarak Makedonya’da Türk gençlerinden oluşan bir futbol takımı kurdu.

Spora ve sporculara verdiği desteğiyle bilinen Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, ülke sınırlarını aşarak Makedonya'da Türk gençlerinden oluşan bir futbol takımı kurdu.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın teşviki ve desteğiyle Makedonya'da Türklerden oluşan bir futbol takımı kuruldu. Başkan Aydın, yeni kurulan Genç Kalemler Futbol Takımı Başkanı Raif Raifi'ye futbol malzemelerini kendi elleriyle teslim etti. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın desteği ve öncülüğüyle, Makedonya'da soğuk savaş döneminden bu yana ilk defa, Türk gençlerden oluşan futbol takımı oluşturuldu. Başkan Aydın'ın girişimleri sayesinde kurulan "Genç Kalemler Futbol Kulübü" Gostivar'da resmi başvurusunu yapacak ve Gostivar liginde mücadele edecek.

TAKIMIN TÜM MALZEMELERİ BAŞKAN AYDIN'DAN

Bu arada Başkan Aydın, futbol takımının kuruluşu için, en kaliteli markalardan oluşan ve aralarında 30 forma, 30 eşofman takımı, 30 krampon, antreman malzemeleri ve kaleci eldivenlerinin de bulunduğu malzemeleri Genç Kalemler Futbol Kulübü Başkanı Raif Raifi ile futbol kulübünün basın sözcüsü Adis Hasibi'ye teslim etti. Başkan Aydın, bir ara takımın formasını üzerine giydi. Kulüp Başkanı Raifi ve basın sözcüsü Hasibi de malzemelerin tesliminden sonra takım formalarını giyerek poz verdiler.

MAKEDONYA'DA YAŞAYAN TÜRKLER İÇİN BÜYÜK MUTLULUK KAYNAĞI OLDU

Genç Kalemler Futbol Takımı Gostivar'daki Türklerin birliğini beraberliğini sağlayan çok büyük bir etken olacak. Gostivar'da yaşayan Türkler kurulan futbol takımı için çok büyük bir mutluluk duyduklarını, büyük bir heyecan yaşadıklarını ve bunun çok büyük bir ihtiyaç olduğunu belirtiyorlar. Ayrıca kurulan takım sayesinde Gostivarlı gençlerin bu takımın çatısı altında toplanacağının ve yüzlerce çocuğun daha şimdiden spora motive olduğunun altını çiziyorlar.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın Makedonya'da yaşayan Türklere desteği sadece bununla da kalmayacak. Başkan Aydın'ın projeleri arasında dostluk maçları var. Projeye göre Eyüp'te oluşturulacak futbol takımlarıyla oraya gidilerek dostluk maçları yapılacak. Daha sonrasında ise Genç Kalemler Futbol Takımı Eyüp'e gelerek dostluk maçları yapacak.

EYÜP'TE FESTİVAL DÜZENLENECEK

Başkan Remzi Aydın, ayrıca önümüzdeki günlerde futbolla başlayan ve başka alanlarda da gerçekleştirilecek işbirliği ile Eyüp'te bir festival yapılmasını planlıyor. Festivalde Makedonya'da yaşayan Türklerin tiyatro, müzik gibi etkinlikleri düzenlenecek etkinlikle Eyüp'te sahnelenecek.

BANİSA'DA BAYRAM SOFRASI KURULACAK

Bu arada Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Kurban Bayramı'nda Gostivar'a giderek, aşağı ve yukarı Banisa'yı bir araya getirecek, bir sofrada buluşturacak bir bayram yemeği verecek. Başkan Aydın'ın desteğiyle Kurban Bayramı'nda büyük bir bayram sofrası kurularak aşağı ve yukarı Banisalılar bu sofrada hep birlikte bayram yemeği yiyecekler. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Remzi Aydın Makedonya Gostivar Eyüp Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title