Haberler

Makedonya'da Sığınmacı Eylemi

Güncelleme:

Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki Gazi Baba Sığınmacı Merkezinde tutulan sığınmacılar, merkezdeki kötü yaşam şartları nedeniyle eylem yaptı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Gazi Baba Sığınmacı Merkezi'nde tutulan sığınmacıların demir parmaklıklar ardından slogan atmaları Makedonya'da "sığınmacı" eylemi Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki Gazi Baba Sığınmacı Merkezi'nde tutulan sığınmacılar, merkezdeki kötü yaşam şartları nedeniyle eylem yaptı.Yasa dışı yollardan girdikleri Makedonya'da yakalanan ve sığınmacı merkezine yerleştirilen kaçak göçmenler, merkezin hijyenik olmayan koşullarından ve küçük odalara çok sayıda göçmen yerleştirilmesinden şikayet etti.İngilizce ve Makedonca "Özgürlük" sloganları atan göçmenler, demir parmaklıkların ardından beyaz bayrak salladı.Göçmenlerin eyleminin ardından merkezin önünde toplanan Gazi Baba Mahallesi sakinleri, göçmenlerin uzun zamandır bu merkezde hijyenik olmayan koşullarda kaldığını savundu.Giriş ve çıkışların yasak olduğu merkezin önünde Makedonya Polisi, eylem hakkında açıklama yapmaktan kaçındı.

Kaynak: AA / Güncel

Makedonya Üsküp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title