Haberler

Makedonya Başbakanı Grujevski'nin Kosova Temasları

Kosova'nın Bağımsızlığı Konusunda Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nde Belirsizlik Sürerken, Makedonya'dan Komşusu Kosova'nın Bağımsızlık İsteğine Tam Destek Geldi. Kosova'yı Ziyaret Eden Makedonya Başbakanı Nikola Grujevski, Balkanlar'da Çözümlenmeyen Son Sorun Olan Kosova Sorununun En Kısa Zaman İçinde Çözümleneceğine İnandığını Belirtti.

Kosova'nın bağımsızlığı konusunda Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nde belirsizlik sürerken, Makedonya'dan komşusu Kosova'nın bağımsızlık isteğine tam destek geldi. Kosova'yı ziyaret eden Makedonya Başbakanı Nikola Grujevski, Balkanlar'da çözümlenmeyen son sorun olan Kosova sorununun en kısa zaman içinde çözümleneceğine inandığını belirtti.

Bir günlük Kosova ziyareti gerçekleştiren Makedonya Başbakanı Grukjevski, Kosova Başkanı Fatmir Sejdiu ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında, "Balkanlar'da çözüm bekleyen son açık sorun olarak Kosova sorununun en kısa sürede çözümleneceğine inanıyorum. Gerginliklere yol açmayacak, tam aksine tüm vatandaşlara en iyi şartlar sağlayacak bir çözüm olacağını umut ediyoruz" ifadelerini kullandı. Kosova sorununa bulunacak çözümün bölgeye sükunet getireceğini de belirten Grujevski,

Kosova'nın nihai statüsünün belirlenmesinin ardından bölgeye yabancı yatırımcıların yağacağını savundu. Açıklamasını Makedonca ve İngilizce yapan Grujevski, iki komşu ülke arasındaki sınırların Kosova statüsünün çözümlenmesinin ardından belirleneceğini belirterek, ülkesinin Kosova'nın nihai statüsünün belirlenmesini amaçlayan başmüzakereci Ahtisaari'nin önerisini desteklediğini de sözlerine ekledi.

Kosova Başkanı Fatmir Sejdiu da Makedonya'dan Kosova'nın stratejik ortağı olarak söz etti. Makedonya'nın Kosova'ya verdiği desteğin önemli olduğunu belirten Sejdiu, ABD'nin Kosova'ya bağımsızlık tanınması konusunda tek taraflı davranmayacağı açıklaması ile ilgili, Kosova'nın şimdiye kadar olduğu gibi bundan böyle de ülkenin statü sürecini destekleyen uluslararası camia ile işbirliği yapmaya devam etmesinin önemli olduğunu vurguladı. Sejdiu, "ABD ve Avrupa Birliği'nin (AB) Kosova hususunda sarfettikleri

çabaların ürün vereceği inancındayım" diye konuştu.

(EK-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title