Haberler

Mahsur Kalan Dağcı, Askeri Helikopterle Kurtarıldı

Güncelleme:

Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi'ndeki Kaçkar Dağı'nda ayağı burkulan dağcı Ömer Faruk Çetiner, askeri helikopterle Erzurum'da hastaneye kaldırıldı.

Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi'ndeki Kaçkar Dağı'nda ayağı burkulduğu için sarp bir arazide mahsur kalan ve 2 gündür kurtarılmayı bekleyen dağcı Ömer Faruk Çetiner, askeri helikopterle alınarak Erzurum'da hastaneye kaldırıldı.

Kaçkar Dağı'nda geçen cuma günü arkadaşlarıyla yürüyüş yaparken ayağı burkulduğu için sarp bir arazide mahsur kalan ve 2 gündür kötü hava koşulları nedeniyle kurtarılamayan Ömer Faruk Çetiner'i bu sabah askeri helikoptere alınarak turtarıldı. İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, Çamlıhemşin'e bağlı Yukarı Kavron Yaylası'ndan Kaçkar Dağları'na zirve tırmanışı yaparken sarp kayalık arazide ayağını burkan dağcı Ömer Faruk Çetiner'in kurtarıldığını belirterek, şunları anlattı:

"Olay yerinin sarp kayalık olması ve havanın sisli olması nedeniyle Çetiner'i bulunduğu yerde 2 gün boyunca tutmak zorunda kaldık. Vatandaşımıza sağlık ekiplerimizce olay yerinde ilk müdahalesi yapılmış ve güvenli bir yere alınmıştı. Giresun'dan bölgeye sevk edilen askeri helikopter yoğun sisten dolayı olay yerine inememişti. Bugün Malatya'dan havalanan askeri kurtarma helikopterinden indirilen sepet yardımıyla dağcıyı kurtardık. Çetiner'in mahsur kaldığı bölgeye dün gece takviye olarak Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Rize Arama Kurtarma Ekibi (RİKE), AKUT ve 112 Acil personelinden oluşturulan 15 kişilik arama kurtarma ekibinin gitti. Dün gece yardıma giden ekipler kurtarmanın güvenli olması için sabah saatlerini bekledi ve bugün operasyonu gerçekleştirdik. Yaralı dağcı Erzurum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne nakledildi. Genel sağlık durumu iyi, sadece ayak bileğinde bir problem var." - Rize

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çamlıhemşin Erzurum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title