Haberler

Mahperi Hatun Kervansarayı Turizme Kazandırıldı

Tokat'ta, Restorasyon Çalışmaları Tamamlanan Mahperi Hatun Kervansarayı'nın Açılışı Yapıldı.

Tokat'ta, restorasyon çalışmaları tamamlanan Mahperi Hatun Kervansarayı'nın açılışı yapıldı.

İpek yolu üzerinde bulunan, Anadolu Selçuklu Sultanı Alaattin Keykubat'ın karısı Mahperi Hatun tarafından 1237 yılında yapılan ve Anadolu Selçuklu eserlerinin en güzellerinden olan Mahperi Hatun Kervansarayı, muhteşem görünüşüne tekrar kavuştu. Yıllardır atıl durumda bulunan ve ilgisizlik kurbanı Kervansaray, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarla kısa sürede tekrar turizme kazandırıldı. Kervansarayın hangi amaçla kullanılacağı ise yapılan değerlendirme sonunda netlik kazanacak. Pazar İlçesi'nde bulunan Mahperi Hatun Kervansarayı'nın açılışı başta Vali Erdoğan Gürbüz olmak üzere Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt, GOÜ Rektörü Prof Dr. Zehra Seyfikli, Vakıflar Genel Müdür Yardımcıları ve Bölge Müdürleri katılımı ile yapıldı. Açılışta konuşma yapan Yusuf Beyazıt, restorasyon çalışmalarından sonra eserin yaşatılmasının önem kazandığına dikkat çekerek, "Bölgenin turizm yapısına uygun olarak burayı Ballıca Mağaramız ile birlikte bir bütün olarak düşünüyoruz. Ballıca Mağarası'na gelen yerli ve yabancı turistler bu muhteşem eseri de gezebilecek" dedi.

Vali Gürbüz ise konuşmasında tarihi eserleri yaşatmanın önemine değinerek, "Bizler bu tarihi mekanları korumakla mükellefiz. Bir eseri yapmak meydana getirmek elbette çok önemlidir. Ama daha önemlisi muhafaza edebilmektir. Görüyoruz ki 3 sene içersinde Tokat'ımıza 89 adet tarihi eser kazandırılmıştır. Burada Vakıflar Genel Müdürümüz Beyazıt başta olmak üzere emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler ediyorum" diye konuştu.

Mahperi Hatun Kervansarayı'nın açılışını ardından Pazar İlçesi'nde Vali Gürbüz ile birlikte incelemelerde bulunan Beyazıt, Ankara'ya hareket etti.

(Nİ-SA)

22.01.2007 18:09 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title