Haberler

Mahmutpaşa'yı tahtından etti!

Güncelleme:

Okul alışverişi denince ilk akla gelen Mahmutpaşa'da bir öğrencinin çantası en ucuz 119 TL'ye dolarken, online alışveriş sitelerinde bu, yalnızca 89 TL'ye mümkün oluyor.

Yeni bir eğitim yılının başlamasıyla birlikte okul alışverişleri de hız kazandı. Öğrenciler ve velileri bu senenin ihtiyaç listesine uygun ürünleri bulmaya çalışırken, ufak semt kırtasiyelerinden büyük AVM'lere hatta online alışveriş sitelerine kadar her yerde rekabet bir hayli kızıştı. Pratik kullanımının yanı sıra ürün çeşitliliği ve uygun fiyat seçenekleriyle öne çıkan online alışveriş platformları, bu yıl piyasada dengeleri değiştirerek ucuz okul alışverişinin merkezi Mahmutpaşa'yı geride bıraktı.

Bu yıl, bir öğrencinin okul çantasını doldurmanın fiyatı Mahmutpaşa'da 118,6 TL, online alışveriş sitelerinde ise 88,98 TL'yi buluyor. Bu fiyatlarda en büyük paya sahip olan okul çantası Mahmutpaşa'da en ucuz 15 TL'ye, internette ise 11,34 TL'ye satılıyor. Onun ardından, günlerinin büyük bir kısmını okulda geçiren öğrencilerin yiyecek ve içeceklerini taşıdıkları beslenme çantaları geliyor. Mahmutpaşa'da en ucuz 15 TL, online alışveriş sitelerinde ise 17,84 TL'ye satışa sunulan beslenme çantalarının üzerindeki sevilen karakterler çocukların ürün seçiminde etkili oluyor. Beslenme çantasının tamamlayıcısı suluklar ise, Mahmutpaşa'da 10 TL, online alışveriş sitelerinde 7,76 TL'ye bulunabiliyor.

İNTERNETTEN KALEM KUTUSU ALIP İÇİNİ DOLDURMAK 20.9 TL

Kırtasiye malzemeleri arasında farklı tasarım ve boyut seçenekleriyle hem öğrencilerin zevkine uyan hem de ihtiyaçlarını karşılayan kalem kutuları, Mahmutpaşa'da 5 TL; internette 2,25 TL'den satılıyor. Öğrencinin kalem kutusunu doldurmak için farklı sayılarda kurşun kalemden yapıştırıcıya, silgiden makasa kadar gereken tüm malzemelerin toplam fiyatı Mahmutpaşa'da 29,6 TL'yi bulurken internette ise bu tutar 18,65 TL ile sınırlı kalıyor. Dolayısıyla dopdolu bir kalem kutusuna sahip olmak, Mahmutpaşa'da 34,6 TL, internette ise 20,9 TL'ye geliyor.
Marka, model, boyut, sayfa sayısı ve kağıt kalitesine göre fiyatları değişiklik gösteren defterler de öğrencilerin, çantalarından eksik edemeyecekleri malzemeler arasında bulunuyor. A4 boyutunda, telsiz, standart bir defter, Mahmutpaşa'da en ucuz 3,5 TL; online alışveriş platformlarında ise 1,93 TL'ye satışa sunuluyor. Dolayısıyla, bu defterlerden 10 tane alındığında Mahmutpaşa'da 35 TL, internette 19,3 TL ödeniyor.

Özellikle anaokul ve ilkokul öğrencilerinin ihtiyaç listesinde bulunan boya ve boya kalemlerinin fiyatları, malzemenin türüne, markasına ve sette bulunan renk sayısına göre farklılık gösteriyor. Mahmutpaşa'da 12'li kuru, pastel, suluboya takımlarını en ucuz 1 ile 3 TL, online alışveriş platformlarında ise 2,12 ile 3,67 TL arasında bulmak mümkün. Keçeli kalemlerde 6'lı setler Mahmutpaşa'da 3 TL'ye alıcı bulurken internette ise, 3,48 TL'ye satılıyor. Dolayısıyla, tüm bu boya setlerini en ucuza almak isteyen veli ve öğrencilerin, Mahmutpaşa'da toplamda 9 TL, online alışveriş sitelerinde ise 11,84 TL ödeme yapması gerekiyor.

"TÜM BÜTÇELER İÇİN ONLİNE ALIŞVERİŞ ÖNEMLİ BİR SEÇENEK"

Okul alışverişinde online alışveriş platformlarından daha pahalıya kaçan Mahmutpaşa, yıllardır sahip olduğu "en ucuz" unvanını kaybetmiş gözüküyor. Buna karşın, okula hazırlık döneminde internetin payı gün geçtikçe artıyor. Türkiye'nin ilk ve en çok kullanılan alışveriş rehberi Akakçe'nin Yöneticisi Koray Karataş, okul alışverişinde internete olan talebi şu sözlerle açıklıyor: "Online alışveriş yapmayı tercih eden tüketiciler, akıllı telefonlarından ya da istedikleri bir yerden internete bağlanarak kısa bir süre içinde birçok seçeneğe ulaşabiliyorlar. Bu, herkes için çok büyük bir avantaj. Ayrıca, online alışveriş sitelerinde kayıtlı, şeffaf ve faturalı işlem yapmak kullanıcılara güven veriyor. Tüm bunlara, internette araştırma yaparak sağlanacak önemli fiyat avantajları da eklendiğinde, geniş ya da dar tüm bütçeler için online alışveriş önemli bir seçenek haline geliyor."


Kaynak: Bültenler / Güncel

Mahmutpaşa Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title