Haberler

Mahmut Ustaosmanoğlu kimdir? Mahmut Ustaosmanoğlu kaç yaşında, nereli?

İsmailağa Cemaati'nin lideri olarak bilinen Mahmut Ustaosmanoğlu, 1929 yılında Karadeniz'de doğdu. İlk eğitimi çevre köylerdeki hocalardan aldı ve sonrasında anne ve babası aracılığı ile hafızlığını tamamladı. Peki, Mahmut Ustaosmanoğlu kimdir? Mahmut Ustaosmanoğlu kaç yaşında, nereli? Mahmut Ustaosmanoğlu eşi kim?

Mahmut Ustaosmanoğlu hayatı merak ediliyor. Henüz 16 yaşındayken fıkıh, tefsir, hadis derlerini bitiren Ustaosmanoğlu, hocalarından icazet alarak dersler vermeye başladı. Vazi ve imam olarak çeşitli bölgelerde görev yaptı. Ayrıca, Uluslararası İnsanlığa Hizmet Sempozyumu'ndan ödül aldı. Mahmut Ustaosmanoğlu hakkında ayrıntılı bilgi haberimizde...

MAHMUT USTAOSMANOĞLU KİMDİR?

Ustaosmanoğlu, 1929 yılında Trabzon ili Of ilçesine bağlı Tavşanlı köyünde dünyaya geldi. İlk dönemlerde çevre köylerdeki hocalardan eğitimler aldı. 10 yaşında iken, köyün imamlığını yapan babası Ali Efendi ve annesi Fatma Hanım'ın hocalığı ile hafızlığını tamamladı. Mehmet Rüştü Âşık Kutlu Hoca'dan talim dersleri aldı. Balaban köyünde Hoca Abdülvehhab Efendi'den Arapça okudu. Fıkıh, tefsir, hadis gibi dini bilgileri öğrenerek 16 yaşında icazet aldı.

HOCALARINDAN İCAZET ALARAK DERSLER VERMEYE BAŞLADI

Hocalarından icazet aldıktan sonra köyünde ders vermeye başladı. Erken yaşta, daha askerlik çağına gelmeden talebelerine kendisi icazet verdi. 1951 yılı Ramazan ayında, Sivas ili Divriği ilçesine vaiz olarak atandı. 16 yaşında teyzesinin kızı Zehra ile evlendi. Ahmet, Abdullah ve Fatıma isminde üç çocuğu bulunuyor. 1952 yılının sonlarında şeyhi Ahıskalı Ali Haydar ile tanıştı.

İSLAMA ÜSTÜN HİZMET ÖDÜLÜ VERİLDİ

Ahıskalı Ali Haydar tarafından İsmailağa Camii'ne imam tayin edilmek için davet edildi. 1954'te İsmailağa'da imamlığa başladı. 1996'da 65 yaşını doldurduğu için aynı camiden emekli oldu. Halen İstanbul'da yaşayan Ustaosmanoğlu, 2010 yılında İstanbul'da düzenlenen "Uluslararası İnsanlığa Hizmet Sempozyumu"ndan sonra kendisine 'İslam'a Üstün Hizmet' ödülü verildi. İlk eşi Zehra Ustaosmanoğlu'nun ölümünün ardından Müşerref Ustaosmanoğlu ile evlendi.

ESERLERİ

Ruhul Furkan Tefsiri

Sohbetler

Risale-i Kudsiyye

Umre Sohbetleri

Fatiha Tefsiri

Âyete'l Kürsî ve Amene'r-Rasûlü Tefsiri

Kur'an-ı Kerim'in Faziletleri ve Okuma Âdabı

Efendi Babam Buyurdu ki

Kurânı Mübîn ve Kelime Mânalı Meâli Âlîsi

Kuranı Mecid ve Tefsirli Meali Alisi

Efendi Hazretlerimizin Hatm-i Hâce Sohbetleri

İrşadül Müridin

Mahmud Efendi Hazretlerinden Duâlar

Asrın Müceddidi Mahmud Efendi Hazretleri ile Huzur İkliminde İrşad Umresi 2011

Uluslararası İnsanlığa Hizmet Sempozyumu Ödül Töreni

Tembihat

Mektubatı Mahmudiyye

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Mahmut Ustaosmanoğlu Trabzon Dini Gündem Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (13)

Ahmet:

Karadenizde dogdu derken.?! Kendisi Trabzon Of dogumludur.. Yadi 91'in uzerinde olmali. Tahminim 100 civari. Cunku Rahmetli dedem ile ayni hocadan ders aliyorlardi. Ilk seyhlik dedeme verilmesine ragmen bazi nedenlerden dolayi kabul etmemis.. Kendisi de cok buyuk bir alim ve ermis denilen bir kisilikti. Dedemle arasinda yaklasik 10 yas fark varsayarsak ve dedem yasasaydi bugun 110 yasinda olacagini varsayarak Mahmut efendini yasinin da 100 oldugunu rahatlikla soyleyebiliriz. ALLAH hocamiza acil sifalar versin.

1
1
yanıtYanıtla
SERPİL:

Neye yazayım

0
1
yanıtYanıtla
Leyla hanim:

Kendisini çok seviyorum allah badimizdan eksik etmesin zarını görmediğim halde rüyamda gördüm

0
1
yanıtYanıtla
Emin:

Rabbim yolundan gidenlerden eylesin Amin

1
0
yanıtYanıtla
Bekir:

Allah rahmet eylesin amin

0
0
yanıtYanıtla
Cevap:

Bekir kardeş. Mahmut efendi hazretleri yaşıyor. İstanbul da .

yanıt0
yanıt0
Songül:

İsmimin analizini merak ediyorum

0
0
yanıtYanıtla
Metin çino:

Allah şifa versin öncelikle her ne kadar sevenleri hayatta kalmasını istesede bence kendileri hayata düşkün değil rabbine kavuşma hayalini kuruyor geliş amacına uygun yaşayan için ölüm nedir ki

0
0
yanıtYanıtla
munevver Ustundag:

tum hayatini bilmek istiyorum

0
0
yanıtYanıtla
osman:

1929 yılında Trabzon ili Of ilçesine bağlı Tavşanlı köyünde dünyaya geldi. . . bu bir fikir edinmemde yeterli şahsen

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title