Haberler

Dikilen Ağaçlar Köylüye Yatırım Oldu

Güncelleme:

Adana Orman Bölge Müdürlüğü ağaçlandırma çalışmaları devam ediyor. Arazilere dikilen gelir getirici türden ağaçlar bölgede yaşayan köylülere her açıdan katkıda bulunacak.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na bağlı Orman Genel Müdürlüğü'nün başlattığı Ağaçlandırma Seferberliği Eylem Planı çerçevesinde Adana Orman Bölge Müdürlüğü ağaçlandırma çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda Pozantı ilçesi, Aşçıbekirli ve Yukarı Belemedik köylerinde 98,0 hektar alan gelir getirici türlerle ağaçlandırıldı.

Pozantı Orman İşletme Müdürlüğü, Hamidiye Şefliği 2014 yılı programındaki, Ecemiş Çayı Mikro Havza Erozyon Kontrol Projesi dahilinde, ilkbaharda daha önce 30 bin metre Buror tipi teras yapılan sahaya mahlep fidanları dikildi. Arazi hazırlığı çalışmalarının devam ettiği sahada yıl sonuna kadar mini ekskavatör ile 20 bin metre teras daha yapılarak 36 bin adet mahlep fidanı dikilmesi hedeflendi.

Sahada yapılan çalışmaları işletme şefi ile birlikte yerinde inceleyen İşletme Müdürü Abdullah Akbaş, "Arazi hazırlığı çalışmalarımız hızla devam ediyor, gelir getirici tür ağaçlandırmaları ile orman köylüsünün gelirine katkıda bulunacağız, devletin bize verdiği imkanları köylümüzün hizmetine sunmaya gayret ediyoruz" dedi.

Yetkililer tarafından, gelir getirici tür ağaçlandırmaları ile köylülerin ormanlardan sağladığı ekolojik, sosyal, kültürel faydaların yanında ekonomilerine de katkı da bulunulacağı bildirildi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Orman Genel Müdürlüğü Pozantı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title