Haberler

Mahkumlar "Nakil Olmayı" Ummuş

Adana'da hırsızlık ve gasp suçundan cezaevinde kalan 2 mahkumun, "Niğde'ye nakillerinin yapılması için birini öldürüp gömdükleri" yalanını ortaya attıkları belirlendi.

Adana'da hırsızlık ve gasp suçundan cezaevinde kalan 2 mahkumun, " Niğde'ye nakillerinin yapılması için birini öldürüp gömdükleri" yalanını ortaya attıkları belirlendi.

Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Seyfullah Öselmiş, yazılı açıklamasında, Ceyhan M Tipi Ceza İnfaz Kurumunda hükümlü İ.A'nin, Başsavcılığa gönderdiği dilekçesinde ve alınan ifadesinde, 2012'de Niğde Derbent mezarlığı arkasında, tanımadığı bir kişiyi kavga sırasında öldürdüğünü, aynı cezaevinde hükümlü M.D. ile bu kişiyi gömdüklerini belirttiğini kaydetti.

İ.A'nın, öldürdüğü kişiyi gömdüğü yeri gösterebileceğini bildirmesi üzerine kasten öldürme suçundan soruşturma başlatıldığını, diğer hükümlü M.D'nin de alınan ifadesinde İ.A'yı doğruladığını aktaran Öselmiş, şunları kaydetti:

"Hükümlüler İ.A. ve M.D, Ceyhan M Tipi Ceza İnfaz Kurumundan Niğde'ye getirtilmiş, yer gösterme işlemi yaptırılmış, yapılan kazı çalışmasında gösterdikleri bölgede herhangi bir ceset çıkmamıştır. Hükümlü İ.A'nın yeniden alınan ifadesinde, H.A. isimli kişinin de olaya iştirak ettiğini, bu kişinin olaydan sonra cesedi bulunduğu yerden almış olabileceğini bildirmesi üzerine ifadesi alınan H.A, beyanında suçlamaları kabul etmemiştir. Kasten öldürme olayının asılsız olduğunun anlaşılması üzerine yeniden ifadeleri alınan hükümlüler İ.A. ve M.D. daha önceki beyanlarının doğru olmadığını, halen bulundukları Ceyhan M Tipi Ceza İnfaz Kurumundan Niğde E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna nakillerinin yapılmasını sağlamak amacıyla yalan söylediklerini itiraf etmişlerdir."

Öselmiş, İ.A. ve M.D. hakkında suç uydurma ve iftira suçlarından resen soruşturma başlatıldığını da aktardı.

Adana'dan Niğde'ye getirilen mahkumların gösterdiği yerde dün kepçeyle yapılan ve 2 saat süren kazıda cesede rastlanmamıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Derbent Ceyhan Niğde Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title