Haberler

Mahkeme Kararına Destek

Güncelleme:

İbrahim Yumak: Anayasa Mahkemesi'nin aldığı kararı takdirle karşılıyorum

Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yumak, " Anayasa Mahkemesi'nin aldığı kararı takdirle karşılıyorum. Bu karar sonrası bir yanlış anlaşılmaya sebebiyet verilmemeli" dedi.

Yumak, yaptığı açıklamada, Anayasa Mahkemesi'nin, oda ve borsalarda üst üste 2 dönem yönetim kurulu veya meclis başkanlığı yapmış olanların, aradan 2 seçim dönemi geçmedikçe aynı göreve yeniden seçilemeyeceklerine ilişkin kanun hükmünü iptal ettiğini anımsattı.

Bu karar ile önemli bir hakkın verildiğini ifade eden Yumak, "Anayasa Mahkemesi'nin aldığı kararı takdirle karşılıyorum. Bu karar sonrası bir yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermemeli. Görev alan başkanlar yaptığı bazı projelerinin neticelenmesi için zamana ihtiyaçları var. Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizde de aynı sıkıntı söz konusuydu ve bu karar isabetli oldu diye düşünüyorum" diye konuştu.

Yumak, ayrıca Küçük Sanayi Sitesindeki Ortak Kullanım Merkezi Projesi'ne de değinerek, "Teknolojik altyapı geliştirme merkezi adı altında KUDAKA'dan böyle bir projemiz var. Bunların gerçekleştirilebilmesi adına, Anayasa Mahkemesi'nin bizim önümüzü de açması ve projelerimizin neticelendirilmesi konusunda bir fırsat vermesini çok doğru buluyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Anayasa Mahkemesi Bayburt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title