Haberler

"Mahkeme Huzurunda Bulunmaktan Utanıyorum"

Ergenekon Terör Örgütü Üyesi Olmak Suçundan Tutuklanan ATO Başkanı Aygün, İfadesinde Bu Yaşına Kadar Hiç Hakim Karşısına Çıkmadığını Belirterek, "Mahkeme Huzurunda Bulunmaktan Utanıyorum" Dedi.

Ergenekon terör örgütü üyesi olmak ve hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek suçundan tutuklanan ATO Başkanı Sinan Aygün, ifadesinde bu yaşına kadar hiçbir şekilde ticari ya da adli suçlamayla hakim karşısına çıkmadığını belirterek, "Mahkeme huzurunda bulunmaktan utanıyorum" dedi.

Aygün, "Konuştuğum hiçbir program dava konusu olmadı. 300 kişiye ekmek sağlıyorum. Büyük yatırımlar yaptım. Bunu döndürmem lazım. Bu yüzden tutuksuz yargılanmak istiyorum" diye konuştu. Aygün, sorgu hakimliğindeki ifadesinde, şüphelilerden İbrahim Özcan’ın Kuvayı Milliye Derneği’ne yardımcı oluyor" şeklindeki beyanının asılsız olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Darbe Günlükleri’nde hakkımda neden kışkırtıcı vasıflandırmalarda bulunulmuş, bilmiyorum. Büyük Türkiye Lobi Kurucuları adlı yapılanmayı bilmem. 1 Mayıs 2008’de yaptığım görüşmede ’Ağabey’ diye bahsettiğim kişiyi devletle ilgili hassasiyetimden açıklamak istemiyorum. Röportaj yapmak için müracaat eden derginin terör örgütü yayın organı olduğunu anlamam mümkün olmadı. İşyerimde bana ait bölümde şofbenin arkasında bulunan silahı teslim etmemizin ardından yaptığım telefon görüşmesinde ’silahın hikayesi’ dememden kastım odamız ve şahsımla ilgili manipülasyon doğuracak yayınlarının olmaması içindi. ’Demek ki bu düşünce darbeyi durdurdu’ şeklindeki ifadelerim imalı ve dalga içeren bir konuşmadır. ’Eldiven’ diye adlandırılan bir belgede adımın geçtiğini ilk kez burada gördüm. Güler Kömürcü ile kayıtlardaki kadar yoğunlukta görüşme yapmadım."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title