Haberler

Mahkeme, Altımo'nun Turkcell Hisseleri Üzerindeki Rehin Haklarını Tanıdı

Altimo'nun, Çukurova'ya Ait Yüzde 13.8 Turkcell Hissesi Üzerindeki Rehin Haklarının British Virgin Islands Mahkemeleri Tarafından Tanındığı Bildirildi.

Altimo'nun, Çukurova'ya ait yüzde 13.8 oranındaki Turkcell hissesi üzerindeki rehin haklarının British Virgin Islands Mahkemeleri tarafından tanındığı bildirildi.

Altimo'dan yapılan açıklamaya göre, mahkeme, Çukurova Grubu'nun hisselerin Altimo'ya devrine ilişkin girişimlerinin, Altimo'nun sahibi olduğu hisselerin kayıt altına alınmasının Çukurova Grubu tarafından kasıtlı olarak engellenmesi nedeniyle teknik olarak mümkün olmayacağını kabul etti. Açıklamada, mahkemenin Çukurova ile davalı olan Altimo'nun Turkcell hisseleri üzerindeki rehinlerin kaldırılmasına yönelik Telia Sonera başvurusu konusunda da Altimo lehine karar verdiği bildirildi.

Açıklamada, daha önce Altimo'nun Çukurova'nın Alfa Grubu'na olan 1.35 milyar dolarlık borcuyla ilgili olarak birçok kez temerrüte düştüğü hatırlatılarak, Çukurova'nın bir çok kez borç anlaşmasını ihlal etmesi sonucunda Altimo'nun kalan borcun anlaşmaya uygun olarak ödenmesini talep ettiği kaydedildi.

Açıklamada, Çukurova'dan geri ödeme alamayan Altimo'nun borcuna karşılık Çukurova'nın Turkcell'deki yüzde 13.8 hissesinin tahsisini talep ettiği, buna rağmen hisselerin sahibi olarak Çukurova'nın, Altimo'nun teknik kaydını bloke ettiği kaydedildi. Altimo daha sonra British Virgin Islands mahkemelerine başvurmuş ve mahkeme iki tarafın da kendi hukuksal haklarını koruması yönünde karar vermişti.

Açıklamaya göre, adli kovuşturma yönünde Telia Sonera, Çukurova ile aralarındaki Turkcell Holding hissedarları anlaşmasının ihlal edildiğini iddia ederek, hisseler üzerinde mahkeme emri çıkardı. Mahkeme, Telia Sonera'nın Turkcell hisseleri üzerinde mahkeme emri başvurusunu reddederek, Altimo'nun masraflarını ödemesi kararını verdi. Altimo, Çukurova'nın borç anlaşmasıyla ilgili ihlal ve temerrütleri karşısında yasal tanınma arayışı yolunda gitmek konusunda karar aldı. (ANKA)

(AD/NB/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title