Haberler

Mahkeme, 1 Hafta Sonra Meyveleri Toplanacak Olan Yüzlerce Kayısı Ağacını Gövdesinden Kestirdi

Malatya'da Mahkeme Kararı ile Yüzlerce Kayısı Ağacı Bir Hafta Sonra Toplanacak Olan Kayısılarla Birlikte Gövdelerinde Kesildi. Köylüler, "Mahkeme 1 Hafta Daha Müsaade Etseydi, Meyvelerimizi Toplasaydık" Şeklinde Konuştu.

Malatya'da mahkeme kararı ile yüzlerce kayısı ağacı bir hafta sonra toplanacak olan kayısılarla birlikte gövdelerinde kesildi. Köylüler, "Mahkeme 1 hafta daha müsaade etseydi, meyvelerimizi toplasaydık" şeklinde konuştu.

Malatya'nın Yazıhan ilçesine bağlı Sinan köyü ile Balaban köyü arasındaki sınır davası sonuçlandı. Yazıhan Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen dava sonucunda Sinan köyündeki 5 kayısı bahçesinin komşu Balaban köyüne verilmesine karar verildi. Bunun üzerine arazi üzerindeki ağaçların kesilmesine kara verildi. Köye jandarma ekipleri ile birlikte giden görevliler ile arazinin yeni sahipleri bahçelerdeki yüzlerce kayısı ağaçlarını meyveler dallarda olduğu halde gövdesinde kestiler.

Yaşanan duruma tepki gösteren köylüler, kayısıların 1 hafta sonra toplamak için hazırlık yaptıklarını, ancak mahkeme ve ilgili kurumların buna müsade etmeden yüzlerce kayısı ağacını meyveler dalında olduğu halde kestirdiklerini ileri sürdüler. Kesilen ağaçların bin 400 adet olduğu ileri sürüldü.

Bahçe sahiplerinden Paşa Emekli, "Bizim köy 1986 yılında barajın altında kaldı. Ben bu bahçeyi 23 yıldan beri işletiyorum. Burada 23 yıllık kayısı ağaçları vardı. Yıllardır buraya emek verdim. 1 hafta sonra kayısıları toplayacaktık. Ağaçlar kesildiğinde ben köyde yoktum" dedi.

Bahçe sahiplerinden Mehmet Emekli ise emeklerinin tamamen heba olduğunu ve meyveleri toplayamadıklarını ileri sürdü.

Kayısı ağaçları kesilen Elif Sönmez ise yaşadıkları duruma tepki göstererek, "Bunu yapanlar Allahı'ndan bulsun. Biz meyveleri kaldıraydık, ağaçları biz keserdik. Bu hangi dinde var. Bu ağaçların her biri bir insandır. Böylesi hiçbir dine sığmaz. Buna hangi vicdan dayanır. Çocuklarımızın rızkını yerlere serdiler" şeklindeki iddialarını ileri sürdü.

Serkan Çalışkan ise "Ağaçları bir sürü emek verdik. Bütün emeklerimiz boşa gitti. Meyveleri toplamamıza müsaade etmediler. 1 hafta sonra meyveleri toplayacaktık" dedi.

(BK-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title