Haberler

Mahir Ünal - Meclis Iç Tüzük Değişikliği Çağrısına Kılıçdaroğlu'nun Yanıtı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun meclis iç tüzüğü değişikliği çağrısına verdiği yanıta ilişkin, "Eğer siyasi etiği, siyasi teamülleri konuşacaksak bu kadar seçim kaybetmiş bir genel başkanın o koltukta oturmaması lazım.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun meclis iç tüzüğü değişikliği çağrısına verdiği yanıta ilişkin, "Eğer siyasi etiği, siyasi teamülleri konuşacaksak bu kadar seçim kaybetmiş bir genel başkanın o koltukta oturmaması lazım. Siyasi teamüllerden bahsedeceksek, lider olabilmek için seçim kazanmak gerekir." dedi.

Ünal, partisinin İl Danışma Kurulu toplantısı için geldiği Osmaniye'de partililere seslendi. Ünal, meclis iç tüzüğü değişikliği için Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın yaptığı çağrıya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun verdiği yanıta değindi.

Kılıçdaroğlu'nun Meclis Başkanının çağrısına "Ben katılmam" yanıtını verdiğini belirten Ünal, şunları ifade etti:

"Peki niye katılmıyorsun? 'Ben genel başkanım, liderim, Ben onlarla eşit miyim ki katılacağım.' dedi. Meclis Başkanı grup başkanlarını çağırdı. Mecliste asıl olan nedir grup başkanıdır. Sayın Devlet Bahçeli grup başkanıdır. Sayın Başbakanımız grup başkanıdır. Kemal Kılıçdaroğlu da grup başkanıdır. Verilen yanıt neydi? 'Bu davet mevzuata uygun ama siyasi etiğe, teamüllere uygun değil.' denildi. Eğer siyasi etiği, siyasi teamülleri konuşacaksak bu kadar seçim kaybetmiş bir genel başkanın o koltukta oturmaması lazım. Siyasi teamüllerden bahsedeceksek, lider olabilmek için seçim kazanmak gerekir. Sen bugüne kadar kendi kongrelerin dışında başka seçim kazanmadın. Sen lider falan değilsin. Hangi liderlikten bahsediyorsun?"

15 Temmuz'dan sonra milletin bir şeyin farkına vardığını dile getiren Ünal, "Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir. Ama devletin bekası olunca hepimizin bir arada olması gerektiğini gördük. Aynı bayrak altında toplanmamız gerektiğini gördük. Burada sayın Devlet Bahçeli'ye devlet adamlığı için teşekkür ediyorum. Devlet adamlığı nasıl bir şeydir, devletin bekası söz konusu olunca ne yapılması gerekir kendisi göstermiştir" diye konuştu.

Ünal, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz darbe girişimi için kullandığı "Kontrollü darbe" ifadesini eleştirerek, şunları kaydetti:

"Sayın Devlet Bahçeli bunu yaparken Kılıçdaroğlu ne yaptı? FETÖ'cülerin kullandığı ve 15 Temmuz gecesi bu milletin tanklara, helikopterlere, uçaklara, mermilere, bombalara rağmen koruduğu devletini ve püskürttüğü darbeyi itibarsızlaştırmak için FETÖ'cülerin kullandığı 'kontrollü darbe' ifadesini kullandı. O gece, her şeyin kontrolden çıktığı, Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, milletimizin her şeyi kontrol altına almaya çalıştığı o gece kontrollü olan tek şey, ana muhalefet partisi genel başkanının havaalanından kontrollü şekilde kaçışıydı. 2 yıl önce kendisiyle yapılan bir mülakatta, 'Darbe olsa ne yaparsınız?' sorusuna, 'Tankların üzerine çıkarım.' dedi. O gün tanklar oradaydı. Niye çıkmadın? Senin laf ettiğin bu hareketin, milletin lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan o gece ne yaptı biliyor musun? Uçağına bindiğinde pilot, 'Uçuşumuz güvenli değil. Hava Kuvvetleri kontrollü değil. İneceğimiz havaalanı devletin kontrolünde değil.' dediğinde, hatta Yunanistan ya da Katar dendiğinde ne dedi? 'Benim yerim milletimin yanıdır. Öleceksek, milletimle birlikte ölürüm.' dedi ve bir belirsizliğe uçtu. Allah yardım etti. O havaalanına, senin kontrollü şekilde kaçtığın havaalanına indi. 'Öleceksem milletimle beraber ölmem gerekir.' dedi. Bir adamın adamlığı, ölümle karşı karşıya kaldığında ortaya çıkar unutmayın."

AK Parti olarak küçük hesapların peşine asla düşmediklerinin altını çizen Ünal, "Türkiye kritik bir süreçten geçiyor. 15 Temmuz gibi kırıcı, yok edici, bir ülkenin bütününe, devletine kastetmiş bir darbe girişimini başka herhangi bir ülke yaşasaydı bunu atlatamazdı. Biz çok şükür atlattık. 40 yıl boyunca devletin içine sızmış FETÖ belasını temizliyoruz. 'OHAL niye devam ediyor?' diye soruyorlar. OHAL, millete karşı devam etmiyor. OHAL, devlete ve devletin içine sızmış bazı unsurların temizlenmesi için uygulanıyor. Günü geldiğinde kaldırılacak." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin birçok yerden saldırı altında olduğunu ifade eden Mahir Ünal, "Bir ülke düşünün ki PKK'sı, FETÖ'sü, DHKP-C'si, DEAŞ'ı saldırıyor. Biz devletin itibarını, onurunu korumayalım mı? Milletimizin sandıkta verdiği emanete sahip çıkmayalım mı? Bunlar için tabii ki mücadele edeceğiz. Siz bir gün olsun bu milletin hassasiyetlerinin yanında durdunuz mu? Biz, savcımızı şehit eden DHKP-C'lileri savunursunuz. Siz, PKK'lıların cenazesine katılırsınız. Bu ülkede FETÖcülerin yargılandığı mahkemelere gidipte milletin hukukunu hiç savundunuz mu? O yüzden kardeşlerim, biz önümüze bakacağız. Yolumuza bakacağız. Biz yorulamayız, duramayız. Küçük meselelerle kendi aramızda kırgınlık yaşayamayız." sözlerine yer verdi.

Konuşmaların ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal ve Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman'a el dokuması kilim hediye edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Mahir Ünal Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title