Haberler

Mahallelinin Yol İsyanı

Eskişehir'de, Mahallelerindeki Yolların ve Alt Yapının Yapılmadığını Gerekçe Gösteren Bir Grup Vatandaş Protesto Gösterisi Yaptı.

Eskişehir'de, mahallelerindeki yolların ve alt yapının yapılmadığını gerekçe gösteren bir grup vatandaş protesto gösterisi yaptı.

10 yıldır ikamet ettikleri evlerinin bulunduğu sokaklarda alt yapı ve üst yapı çalışmalarının yapılmamasına tepki gösteren bir grup vatandaş, Fevzi Çakmak Mahallesi Akkale Sokağı'nda toplandı. Vatandaşlar adına konuşan Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarı Ayşe Çıraklık, mahallenin alt yapı ve yollarının yapılmaması sebebiyle halkla karşı karşıya kaldığını belirterek, "Tepebaşı Belediye Başkanı Tacettin Sarıoğlu ile görüşmek için 3 gündür randevu talep ediyoruz. Ancak, bu talebimiz bazı gerekçeler gösterilerek geri çevirildi. Şuanda mahallenin 7 sokağında kamulaştırma yapılmadığı için alt yapı ve yol çalışmaları yapılamıyor. Yetkililer ise, 'bütçe yok, isteklerinizi yapamayız' diyorlar. Ben belediyenin bütçesinin olmadığına inanmıyorum. Vatandaşlarımızın sabrı taştı. Her gün gelerek benimle tartışıyorlar. Ben de insanlara ne söyleyeceğimi, ne yapacağımı şaşırdım, çaresiz kaldım. Başkan Sarıoğlu'ndan kış gelmeden meselelerimizi bir an önce çözmesini istiyorum. Artık vatandaşlar haklı olarak çamurlu sokaklardan kurtulmak istiyor" dedi.

Mehmet Ali Yüceses adlı vatandaş ise, bir süre önce sokaklara büz ve kum getirildiğini ifade ederek, "Ancak, ne olduysa oldu? Bu malzemeler daha sonra kamyonlara yüklenerek geri götürüldü. Günümüzde köylerin yol ve alt yapıları tamamlanırken, bizim mahallemize neden bu hizmetler yapılmıyor. Çocuklarımız kışın çamur deryasına dönen bu sokaklardan okullarına gidiyor. Biz insan değil miyiz? Oy zamanı bizi yalnız bırakmayan siyasilerin hiç birinden şimdi ses, seda çıkmıyor. Haliniz nedir? diyen yok. Seçim zamanı hangi yüzle bizim karşımıza çıkacaklar" diye tepkisini dile getirdi.

Vatandaşlar, protesto gösterisinin ardından dağıldı.

(HÖ)

17.10.2007 16:18 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title