Haberler

Mahalle İftarları İki Bini Aşkın Kişiyle Başladı

Güncelleme:

Ümraniye Belediyesi, Düzenlediği Açık Hava İftar Yemeğinde Binlerce Ümraniyeliyi Aynı Sofrada Buluşturdu.

13 gün boyunca devam edecek mahalle iftar yemeklerinin ilkinde konuşan Başkan Hasan Can, 'Bu sofralar birlik ve beraberlik sofralarıdır' dedi.

Ümraniye Belediyesi, bu yılki Ramazan ayı etkinliklerinde ilklere imza atmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Alemdağ Caddesi'nde kurduğu dev iftar sofrasında 40 bini aşkın Ümraniyeliyi ağırlayan belediye, bu kez Ümraniyelileri mahalle sofralarında bir araya getiriyor. 13 gün boyunca devam edecek iftar sofralarının ilki, Ümraniye Çavuşbaşı caddesi üzerinde bulunan Kırım, Serçe ve Gonca sokaklarda kuruldu. Atatürk ve Tantavi Mahallesi sakinlerine yönelik verilen iftar yemeğine Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ak Parti İlçe Başkanı Celal Erdoğan, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ile binlerce vatandaş katıldı. Büyük bir coşkunun gözlendiği iftar sofrasında buluşan mahalle sakinleri kulisler yaparak sohbet ettiler. Başkan Hasan Can, alanda bulunan sofraları teker teker gezerek Ümraniyelilerle sohbet etti. Çocuk ve gençlerle yakından ilgilenen Başkan Hasan Can, onlarla hatıra fotoğrafları çektirdi.

'BU SOFRALAR BİRLİK VE BERABERLİK SOFRALARIDIR'

Atatürk ve Tantavi mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği iftar yemeğinin ardından bir konuşma Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, vatandaşları büyük bir sofra etrafında bir araya getirmenin kendisine büyük bir mutluluk verdiğini söyledi. İftar sofralarını bu yıl açık havada verdiklerini belirten Başkan Hasan Can, şunları söyledi: 'Geçtiğim günlerde Alemdağ Caddesi üzerinde 20 bin kişilik bir sofra kurduk. Ancak vatandaşlarımızın teveccühü beklediğimizden fazla olunca, bu rakam iki katına çıkarak yaklaşık 40 bine ulaştı. Bu tablo bir belediye için gurur verici bir tablodur. Bugün de 13 gün sürecek mahalle iftarlarımızın ilkini gerçekleştirdik. Atatürk ve Tantavi mahallelerimizde ikamet eden siz değerli Ümraniyelileri bir sofrada buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ramazan ayı manevi duyguların zirvede olduğu değerli bir aydır. Bu ayda birlik, beraberlik, kardeşlik duyguları daha bir pekişir, anlamlı hale gelir. Biz de belediye olarak bu ayda birlik ve beraberliğimizi pekiştirecek iftar sofraları kuruyoruz. Dolayısıyla bu sofralar kardeşliğin, paylaşmanın, birlik ve beraberliğin yansıdığı sofralardır. Bugün ilkini kurduğumuz açık hava mahalle sofralarımız 12 gün boyunca farklı mekânlarda, diğer mahalle sakinlerimizi bir araya getirecek.'

İKİ BİNİ AŞKIN ÜMRANİYELİ KATILDI

İlki yapılan mahalle iftarına 2 bini aşkın vatandaş katıldı. Davetlilerin kendi evlerinden getirdiği yemekleri de sofraya koydukları iftar sofrası tanışma, kaynaşma ve komşuluk ilişkilerine de büyük katkılar sunuyor. Ümraniye Çavuşbaşı Caddesi üzerindeki Kırım, Serçe ve Gonca Sokak'ta yapılan bu iftar sofrasında 200 masa kuruldu. 2 bin sandalyenin konulduğu iftar yemeğinde uçaklarda kullanılan özel sistemle, konteynırlarda getirilen yemekler sunuldu.

İKİNCİ SOFRA HEKİMBAŞI'NDA KURULDU

Mahalle iftarları kapsamında ikinci sofra Hekimbaşı Mahallesi'nde kuruldu. Belediyenin bu seferki konukları Hekimbaşı, Kocatepe ve Boztepe mahalle sakinleri oldu. Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve Ak Parti Ümraniye İlçe Başkanı Celal Erdoğan da vatandaşlarla birlikte iftar açtı. İftar sonrasında vatandaşlara hitap eden Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, kurdukları iftar sonralarında, aynı mahallelerde oturan ancak tanışmayan vatandaşları bir araya getirdiklerini söyledi. Bu vesileyle komşuluk ve kardeşlik duygularını pekiştirdiklerini belirten Başkan Hasan Can, ortaya çıkan güzel tablonun kendilerini çok mutlu ettiğini ifade etti.

Aynı masada iftar sofrasına oturan vatandaşlar iftarlarını açtıktan sonra sohbet ettiler. Ümraniye Belediyesi'nin düzenlediği mahalle iftarları her gün bir başka noktada, diğer mahallelerde ikamet eden Ümraniyelileri buluşturmaya devam edecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title