Haberler

Magider'den "Rekabet Stratejileri" Semineri

Magider (Manisa Girişimciler Derneği) ticari faaliyetlerini sürdüren üyeleri için “Durgun zamanların rekabet stratejileri” konulu seminer düzenledi.

Magider (Manisa Girişimciler Derneği) ticari faaliyetlerini sürdüren üyeleri için "Durgun zamanların rekabet stratejileri" konulu seminer düzenledi. Seminere konuşmacı olarak katılan İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisliği mezunu Özgür Eyiol, uzun yıllar özel sektörde üst düzey yöneticilik deneyiminden sonra edindiği tecrübe ve bilgi birikimini firmalara aktardı.

Magider'in düzenlediği "Durgun zamanların rekabet stratejileri" seminerinde konuşan işletme mühendisi Özgür Eyiol, firmaların farklılaşma yoluyla rekabet üstünlüğü kazanmaları, müşterileri analiz ederek inovasyon alternatifleri geliştirmelerini, hayata geçirilen inovasyonlarla firmanın farklılaşmasına ve sonuçta sürdürülebilir rekabet üstünlüğü kazanması gerektiğine dikkat çekti.

Firmaların geleneksellikten çıkmaları gerektiği vurgusunu da yapan Eyiol, rekabetin rakiplere bakılmaksızın yapılması gerektiğini anlattı. Yapılan en büyük hatanın rakiplerle aynılaşmak olduğunu söyleyen Eyiol, rekabet üstü pazarlama stratejisinin tek yolunun müşterilerin gizli kalmış beklenti ve ihtiyaçlarına yönelik yapılması gerektiğinin altını çizerek, istihdamın önemini de vurguladı.

İş dünyasının sorunlarından bahseden Manisa Girişimciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ayberk Aloğlu ise "İş dünyamızın sorunları var; bu sorunların başını düşük pazar hacmi, yetersiz talep, insan kaynakları, finansman, kriz beklentileri, döviz riski, hammadde ulaşım, rekabet baskısı ve karsızlıklar çekiyor. Fakat iş dünyası ruhunu kaybetmemeli. Bugün yapmış olduğumuz seminer iş dünyamızın başına gelen ve bundan sonra da gelmesi muhtemel sorunların çözümü ile ilgilidir. İşini doğru yapan herkesin işleri iyi olması gerekir ki şehir kalkınsın. Şehirde doğrular el ele versin ki ülke kalkınsın. Amacımız doğru bir iş hayatı başarılı bir şehir, güçlü bir ülkedir" ifadelerini kullandı. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title