Haberler

Mağdurlara 100'er Bin Kron Cenaze Yardımı

Norveç Başbakanı Jens Stoltenberg, devlet konuk evinde, bakanlar ve siyasi partilerin liderleri ile biraraya geldi.

Norveç Başbakanı Jens Stoltenberg, devlet konuk evinde, bakanlar ve siyasi partilerin liderleri ile biraraya geldi.

Başbakan Stoltenberg, görüşmeden sonra medyanın karşısına çıkarak, Oslo'da bombalı saldırı ve Utoya adasındaki silahlı saldırıda hayatını yitirenlerin ailelerine her bir kişi için 100 bin kron cenaze yardımı yapılacağını açıkladı. Stoltenberg, ayrıca bağımsız bir komisyon kurulacağını ve komisyonun, Oslo ve Utoya'da meydana gelen iki olayla ilgili araştırma yapacağını söyledi. '22 Temmuz Komisyonu' adı verilen komisyonun, olayların ardındaki nedenleri, olayda ihmalin bulunup, bulunmadığını araştıracak. Başbakan Jens Stoltenberg "Her iki olayın da en ince detayına kadar açıklığa kavuşturulması gerekiyor. Böylece yaşadığımız olaydan ders alıp, ona göre tedbir alacağız. Komisyonun çalışmaları bir yıl sürebilir" dedi.

OSLO VE UTOYA KURBANLARI İÇİN ANIT DİKİLECEK

Stoltenberg, Oslo ve Utoya'da hayatını kaybedenler için anıt dikileceğini açıkladı. Başbakan Stoltenberg, cenazeler için de mezar taşı ve cenaze masrafı ödeneceğini belirterek "Her iki olayda yakınını kaybedenlerin tazminat hakkı var. Bu nedenle ilk etapta devlet cenaze masraflarına karşılık 100'er bin kron ekonomik yardımda bulunacak. Böylece ailelerin kafasındaki sorular giderilmiş olacak. Cenaze masraflarının miktarı değişik olacağı için 100'er bin kron vermeyi kararlaştırdık. Ayrıca olayda ölenler belli bir yere defnedilirse onları anmak daha kolay olacak. Hepsi aynı anda anılabilecek. Ölenleri geri getiremeyiz, ama belki yakınlarının yaralarına merhem oluruz" dedi.

KİMLİĞİ AÇIKLANANLARIN SAYISI 17 OLDU

Polis, Oslo ve Utoya'da ölenlerin kimliklerini açıklamaya devam ediyor. Her gün saat 18. 00'de yeni liste açıklanacağını belirten emniyet yetkililerinin verdiği listedeki isim sayısı 17'ye yükseldi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title