Haberler

Mağdur Öğretmenler ve Eğitim Emekçileri'nden "Rant" Kavgasına Bacağına Kurban Veren Deniz Öğretmene Destek

Mağdur Öğretmenler ve Eğitim Emekçileri Derneği Üyesi Yaklaşık 100 Öğretmen ve Öğretmen Adayı, Avcılar'da Bir Dershane Sahibinin Aracıyla Çarpması Sonucu Bacağını Kaybeden Rakip Dershane Öğretmeni Deniz Toprak'a Destek Verdi. Dershanelerde Köle Gibi Çalıştıklarını İddia Eden Eylemciler, "Deniz Öğretmen Sahipsiz Değil", "Atamalar Yapılsın" Şeklinde Sloganlar Attı.

Mağdur Öğretmenler ve Eğitim Emekçileri Derneği üyesi yaklaşık 100 öğretmen ve öğretmen adayı, Avcılar'da bir dershane sahibinin aracıyla çarpması sonucu bacağını kaybeden rakip dershane öğretmeni Deniz Toprak'a destek verdi. Dershanelerde köle gibi çalıştıklarını iddia eden eylemciler, "Deniz öğretmen sahipsiz değil", "Atamalar yapılsın" şeklinde sloganlar attı.

Avcılar'da 8 Eylül günü İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi girişi önünde, Kampüs Açıköğretim Dershanesi çalışanları Savaş Velioğlu, Ali İhsan Terzi ve günlük 20 YTL karşılığında broşür dağıtan Deniz Toprak (27) yol kenarında beklerken, Ümit Açıköğretim Dershanesi sahibi Ümit Kalko'nun kullandığı otomobilin üzerlerine doğru geldiği ve Deniz Toprak'ın duvarla otomobil arasında sıkışarak ağır yaralandığı iddia edilmişti. Hastaneye kaldırılan ve kemikleri yüzde 95 oranında kırılan Sosyal Bilgiler mezunu

Toprak'ın sol bacağı kesilmişti. Olayın ardından Mağdur Öğretmenler ve Eğitim Emekçileri Derneği üyesi yaklaşık 100 öğretmen ve öğretmen adayı, bugün Ümit Açıköğretim Dershanesi'nin bulunduğu Avcılar Marmara Çarşı Caddesi'nde toplandı. Polisin güvenlik önlemleri altında gerçekleşen eylemde, ellerinde pankart ve dövizler bulunan grup, "Deniz öğretmen sahipsiz değil", "Atamalar yapılsın" şeklinde sloganlar attı.

Grubun yaptığı açıklamada, "8 Eylül'de İstanbul Üniversitesi İşletme Kampusu önünde gerçekleşen olayda Ümit Açıköğretim Dershanesi sahibi Ümit Kalko, rakip başka bir dershanenin reklam broşürünü dağıtan Deniz Toprak'a arabasıyla çarptı. Ağır yaralanan öğretmen arkadaşımız Deniz Toprak'ın aldığı yaralar sonucu şu anda bacağı kesildi. Bizler Deniz öğretmen gibi ailelerimizin bin bir emekle okuttuğu mağdur öğretmenleriz. Dershanelerde köle gibi çalışıyoruz, birçoğumuz ev geçindirmek ve ailelerimize fazla

yük olmamak için Deniz öğretmen gibi 20 milyon gibi bir yevmiye ile çalışıyoruz" denildi.

(CG-ED-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title