Haberler

    Derya Uluğ 'Arabesk Ruhumuzda Var'

    Güncelleme:

    Yeşil Nesil Atölyeleri'nin düzenlediği Karfest etkinliklerinin finalinde pop müziğin sevilen başarılı ismi Derya Uluğ muhteşem bir konsere imza attı. Sahnede derin yırtmaçlı gümüş payetli elbisesiyle oldukça şık görünen Uluğ, konser öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İşte detaylar…

    Müziğin her tarzını sahnesine taşıyan başarılı şarkıcı, sevenlerine müzik dolu bir gece yaşattı. Başarılı şarkıcı, "Arabesk müziğe bakış açınız nedir?" sorusuna "Ben klasik müzik eğitimi de caz eğitimi de Türk müziği eğitimi de aldım. Biz Türk'üz bir yerden sonra ruhumuz arabesk ister. Derde şifa olan kalbe dokunan bir şey asla küçümsenemez" diyerek cevapladı.

    Spor olmazsa olmazı!

    Fit görüntüsüyle bütün gözleri üzerinde toplayan güzel şarkıcı, formda kalma sırrını ilk kez açıkladı. Sporu hiç aksatmadığını belirten Uluğ, "Spor yapıyorum, yürüyüş yapıyorum her şeyden önemlisi sağlıklı besleniyorum. Kalıpla peyniri yiyebilecek kadar sevdiğim halde süt ürünü tüketmiyorum. Karbonhidrat içeren besinleri de hayatımdan çıkardım" diye konuştu. Ünlü popçu konserde 'Okyanus', 'Kanunlar Gibi', 'Sana Çıkıyor Yollar' gibi kendi şarkılarının yanı sıra, rap ve arabesk performansıyla da büyük beğeni topladı.

    Derya Uluğ kimdir?

    21 Şubat 1986 tarihinde İzmir'de doğdu ve büyüdü. Küçük yaşlardan beri müziğe ilgili olan Derya Uluğ, henüz 8 yaşındayken bir radyonun düzenlediği ses yarışmasında dinleyenlerin oyları ile birinci seçilmiştir. 9 yaşında Nursal Ünsal Birtek'in yönettiği Rakım Elkutlu İzmir musiki derneği çocuk korosuna başladı. Nota ve nazariyat eğitimi gördü. 11 yaşında Keman eğitimine başladı. Bu süreçte birçok yerde konserlerde enstrümanist ve solist olarak yer aldı. 15 yaşında 9 Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı bölüm başkanı Alper Kazancıoğlu'ndan şan dersleri almaya başladı. Bu süreçte gelen teklifler üzerine İzmir'de profesyonel olarak sahne almaya başladı. Jazz ve Türkçe pop söyledi. 16 yaşında Zafer Çebi'den piyano dersi almaya başlayıp onunla aynı sahneyi paylaştı. Tüm okul hayatı boyunca müzik dışında tiyatro, spor, dans gösterilerinde boy gösterdi. Okulda üst düzey faal bir öğrenciydi ve okulu 3. olarak bitirmiştir. Muğla Üniversitesi'nde müzik öğretmenliğinden keman bölümünden mezun olan İzmirli şarkıcı, Haliç Üniversitesi devlet konservatuvarında İlk dönem Alaaddin Yavaşça'dan Türk müziği eğitimi aldı 2. Dönem opera ve konser şarkıcılığı bölümüne geçiş yaparak yüksek lisansını tamamladı. 3 yıl Ebru Gündeş'in vokalistliğini yapan Derya Uluğ, edindiği tecrübenin ardından kendi albümünü çıkarmak üzere sanatçının yanından ayrılmıştır. İlk albümünü 2016 yılında Okyanus isimli single'ı ile çıkarmıştır. Okyanus'un söz ve müzik kendisine ve Asil Gök'e, düzenlemesi Burak Yeter'e aittir. Şarkının klibi youtube'da 100 milyonu geçtikten sonra yapım şirketi DMC tarafından altın plakla ödüllendirilmiştir. 2.single çalışması Canavar'da söz müzik Asil Gök ve Derya Uluğ'a aittir. Bu şarkının aranjesinde Ozan Çolakoğlu imzası bulunmaktadır. Derya Uluğ, 13 Kasım 2016'da düzenlenen 43. Pantene Altın Kelebek Ödülleri'nde "En İyi Çıkış Yapan Solist" ödülünü kazanmıştır. Ödülünü Ebru Gündeş'in elinden alması Türk Pop Müzik tarihine en duygusal anlardan birisi olarak geçmiştir. Sanatçı halen 2 şarkısında da telifmetre listesinde en uzun hafta 1 numara kalarak tüm dikkatleri üzerine çekmiştir. Haftanın en az 4-5 günü sahnede kalarak kendi rekorunu kırmaya devam ediyor. Şarkıcı olmasaydınız ne olurdunuz sorusuna futbolcu olurdum diyerek tüm futbolseverlerin hayranlığını kazanan Derya Uluğ, koyu bir Fenerbahçe taraftarıdır. Halen Türkiye 'deki tüm önemli Lise ve Üniversiteler en iyi çıkış yapan, en iyi pop kadın şarkıcısı ve en iyi şarkı ödüllerini Derya Uluğ ve şarkıları Okyanus ile Canavar'a vermeye devam etmektedir. Asil Gök ile ortak şarkılar yaparak söz yazarı ve besteci kimliğini de ön plana çıkarmıştır.

    Kaynak: Snob Magazin / Magazin

    Derya Uluğ Magazin Haberler

    Bakmadan Geçme

    FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title