Haberler

Magandaların Silahla Yaraladığı İki Sokak Köpeği Ölümden Döndü

Magandaların silahla yaraladığı iki sokak köpeği ölümden döndü Vatandaşların ölmek üzere bulduğu iki köpek ameliyata alındı Başında iki kurşun deliği olan köpeğin bakışları her şeyi anlatıyorKOCAELİ - İzmit'te magandalar tarafından biri başından biri de göğsünden silahla vurularak yaralanan...

Magandaların silahla yaraladığı iki sokak köpeği ölümden döndü

Vatandaşların ölmek üzere bulduğu iki köpek ameliyata alındı

Başında iki kurşun deliği olan köpeğin bakışları her şeyi anlatıyor

KOCAELİ - İzmit'te magandalar tarafından biri başından biri de göğsünden silahla vurularak yaralanan ve ölmek üzere vatandaşlar tarafından bulunan iki köpek ameliyat edilerek yoğun bakıma alındı.

Olay dün akşam saatlerinde İzmit Halkevi mevkiindeki yaya üst geçidi altında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre üst geçit altında yaralı halde titreyerek hareketsiz halde yatan 2 köpek gören vatandaşlar, yardım için hayvanların yana gitti. İki köpekten birinin başında iki, diğerin de göğsünde bir kurşun deliği olduğunu gören vatandaşlar İzmit Belediyesi Zabıta ekiplerinden yardım istedi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, hayvanları özel bir araçla alarak tedavi edilmesi için Kandıra'da bulunan Kocaeli Büyükşehir Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne götürdüler.

Burada veteriner hekimler tarafından ilk müdahaleleri yapılan iki köpekten durumu ağır olanı acil olarak ameliyata alındı. 3 kişilik ekipler ameliyata alınan köpeği göğüs kafesinden giren kurşunun iç organlarından bazılarına zarar verdiğini söyleyen Veteriner Hekim Mehmet Çetinkaya, "Dün akşamüzeri saat 16.30-17.00 sularında silah yaralanmasıyla şüpheli iki tane köpeğin ihbarı geldi. Biz de İzmit Belediyesi ekipleri ile görüştük. Acil olarak olay yerine intikal ettiler, köpekleri alıp bize getirdiler. Biz de bugün köpeklerin operasyonlarını gerçekleştirdik. Köpeğimizin bir tanesi kafasından yaralanmıştı. Şu an operasyona aldığımız köpek de sol kürek kemiğinin olduğu bölgede yaralanmış durumdaydı. Yarasını açtık, kurşun hayvanı kürek kemiğinin yan tarafından delmiş ve alt tarafından çıkmış. Fakat içerde ufak bir ufak kemiğinde kırıkla beraber derin oku zedelenmeleri vardı. Operasyonla kırık ve doku zedelenmelerinin olduğu yerleri temizleyip onardık. Hayvanın durumu şu an iyi, uyuyor. Buradan dinlenme odasına alacağız. Erkek olduğu için kısırlaştırma işlemini de gerçekleştirdik, küpeledik ve kayıtlar altına aldık. Artık Kocaeli Büyükşehir'in koruması altında" dedi.

Daha sonra ise başından aldığı mermilerle yaralanan ve iki adet kurşun deliği ile yaşamaya çalışan diğer köpek ameliyata alındı. Başarılı geçen ameliyatların ardından bakım odalarına alınan köpekler 10 günlük tedavilerinin sonunda sağlıklarına kavuşması bekleniyor. Köpeklerin sağlık durumlarının iyileşmesinin ardından ise sahiplendirileceği öğrenildi.

Öte yandan köpeklerin bulunduğu bölgedeki kameraların incelenerek hayvanları silahla yaralayan kişi veya kişilerin yakalanması için ise çalışma başlatıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

İzmit Belediyesi Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title