Haberler

Maganda Kurbanı Liseli Ahmet'in Adı Parka Verilecek

SULTANGAZİ'de maganda kurşunu ile yaralanan, 2 yıl 11 gün yaşama tutunabilen lise öğrencisi Ahmet Emre Çavuş, ölümünün 1'inci yılında mezarı başında anıldı.

SULTANGAZİ'de maganda kurşunu ile yaralanan, 2 yıl 11 gün yaşama tutunabilen lise öğrencisi Ahmet Emre Çavuş, ölümünün 1'inci yılında mezarı başında anıldı.

Maganda kurbanı Ahmet Emre'nin 1'inci ölüm yıldönümü nedeniyle babası Gazi Mahallesi'nde çok sayıda yere afiş asılarak el ilanları yapıştırdı. Anma etkinliğine sabah erken saatlerde gelen baba Bülent Çavuş, 7 ay yoğun bakımda kalan, doktorların "Yaşamaz" dediği oğlunun yaşamak için direndiğini, ardından 1 yıl 5 ay fizik tedavi gördüğünü anlatırken, "Hayalleri vardı, yerine getiremedim. Son isteğini kulübün de desteği ile çok sevdiği Beşiktaş armalı mezarını yaptırdık" dedi.

"1 MERMİ İLE 4 KİŞİ VURULDUK"

Oğlu Ahmet Emre'nin vurulmasından sonra failin tespit edilerek, yargılanması ve ceza alması için 3 yılda yaptıkları tüm çabalardan 3 yılda 'Karınca boyu' yol alamadıklarını anlatan Bülent Çavuş şöyle konuştu:

"Her zaman büyüklerimize, 'Biz yandık, başkaları yanmasın' dedik. 1 mermi geldi, Emre'nin yanı sıra beni, eşimi, diğer çocuğumu vurdu. Oğlumun tedavi mücadelesi ile uğraşırken borçlarımızı ödeyebilmek için evimizi sattık. Tedavide çok yüklü masraflar çıktı bize. Emre'nin vasiyeti vardı; 'Bana bunu yapan yakalansın' diye. Görgü tanıkları, 'Görmedim, duymadım, bilmiyorum' dedi. Dosyası halen açık, savcılık halen uğraşıyor. Devletimizden isteğimiz; bu acının dinmesi, Emre'nin rahat uyuyabilmesi için o magandanın bulunup yakalanması, cezasını çekmesi. Annesi ile her gün gelip mezar taşını silmekten başka bir şey yapamıyoruz. 2 yıl boyunca her sabah kalkıp hastaneye gidiyorduk, birçok gece hastane bahçelerinde yattık şimdi mezarlıktayız. Sağlık Bakanlığımıza çağrıda bulundum; Maganda veya bireysel silahlanmadan vurulanlara bütçe ayrılmasını istedim. Zor bir süreç biz evimizi, elimizdekini sattık. Bireysel silahlanmada vurulanların yüzde 70'i felç kalıyor, yüzde 30'u vefat ediyor. Failler ne hikmetse yakalanmıyor. Çevremizdeki insanlara danışarak 'Ahmet Emre Çavuş Derneği' kurmaya karar verdik. Hedefimiz bireysel silahlanmaya karşı insanları bilinçlendirmek. Biz 1 mermi ile 4 kişi vurulduk, ama başka anneler, babalar ağlamasın istiyoruz."

ARAŞTIRMA VE SORU ÖNERGELERİ, EK KANUN MADDESİ

Kuran-ı Kerim okunurken Anne Zeynep Çavuş'un mezar taşına sarılarak sürekli gözyaşı döktüğü anmaya katılarak dua eden CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, kendisi gibi Beşiktaşlı olan Ahmet Emre Çavuş olayının mutlaka aydınlatılması gerektiğini belirtirken, "Bu olay özelinde Türkiye'deki bireysel silahlanma ile ilgili ciddi bir araştırma yapılmasının gerekliliği var. Hem bireysel silahlanma hem Emre olayının araştırılması ile ilgili Meclis'e araştırma ve soru önergesi vereceğiz. Maganda kurbanlarına destek olabilmek için de bir kanun maddesini aynı zamanda vermek gerekiyor" diye konuştu.

ADI PARKA VERİLECEK

Sultangazi Belediye Başkanı AK Partili Cahit Altunay da; nereden geldiği belli olmayan kurşunun isabet ettiği Ahmet Emre Çavuş'un uzun süren yaşam mücadelesini yitirdiğini ifade ederken, "Bize düşen arkasından hayırla yad etmek, onu unutmamak ve unutturmamak adına adını taşıyan yer tahsis etmek. Adını yaşatmak için uygun bir yerde adını bir parka vermeyi tasarladık" dedi.

NELER OLMUŞTU?

Olayın meydana geldiği 2 Ağustos 2015 tarihinde 17 yaşında olan Ahmet Emre Çavuş 3 arkadaşı ile kaldırımda yürürken, kim tarafından ateşlendiği belli olmayan bir tabancadan açılan ateşle ensesinden yaralandı. Ahmet Emre Çavuş, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılırken kurşunun isabet ettiği omuriliğinin zedelendiği belirlendi. Liseli Çavuş, göğsünün altından itibaren felç oldu. Yerel bir gazetenin imtiyaz sahibi, 2 çocuk babası Bülent Çavuş ile Bahçelievler Çocuk Esirgeme Kurumu'na hizmet veren taşeron firmada 'Bakıcı anne' eşi Zeynep Çavuş, aylarca yoğun bakım servis önünden ayrılamayınca işsiz kaldı. Tanınmış çok sayıda politikacının yanı sıra koyu taraftarı olduğu Beşiktaş'ın Başkanı Fikret Orman, aralarında oyuncular Ahmet Kural ve Murat Cemcir'in de bulunduğu çok sayıda tanınmış isim de liseli Ahmet Emre'yi ziyaret ederken, 190 bin TL'yi bulan fizik tedavi giderinin bir bölümünü karşılamak amacıyla 20 yerel sanatçının katılımı ile gece düzenlendi. Uygulanan fizik tedaviye olumlu yanıt veren Ahmet Emre Çavuş, enfeksiyon sonucu 13 Ağustos 2017 tarihinde kurtarılamadı.

Koyu Beşiktaş taraftarı Ahmet Emre Çavuş'un son isteklerinden biri olan 'Kartal armalı' üzerinde fotoğrafının da bulunduğu özel tasarlanan mezarı, siyah-beyazlı kulüp tarafından geçen yılın sonunda yaptırılmıştı.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sultangazi Ahmet Emre Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title