Haberler

Maganda Kurbanı Ahmet, Gözyaşları Arasında Toprağa Verildi

SULTANGAZİ'deki Gazi Mahallesi'nde 2 Ağustos 2015 tarihinde arkadaşları ile yolda yürürken bir magandanın tabancasından çıkan kurşunla omuriliği zedelenerek felç olan ve pazar günü sabaha karşı kurtarılamayan lise öğrencisi Ahmet Emre Çavuş, gözyaşları arasında toprağa verildi.

SULTANGAZİ'deki Gazi Mahallesi'nde 2 Ağustos 2015 tarihinde arkadaşları ile yolda yürürken bir magandanın tabancasından çıkan kurşunla omuriliği zedelenerek felç olan ve pazar günü sabaha karşı kurtarılamayan lise öğrencisi Ahmet Emre Çavuş, gözyaşları arasında toprağa verildi.

DOSTLARI MASRAFLARIN KARŞILANMASI İÇİN SEFERBER OLMUŞTU

Olay tarihinde 17 yaşında olan, ağır yaralı olarak kaldırıldığı İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde omuriliğinin zedelendiği belirlenen Ahmet Emre Çavuş, göğsünün altından itibaren felç oldu. Yerel bir gazetenin imtiyaz sahibi, 2 çocuk babası Bülent Çavuş ile Bahçelievler Çocuk Esirgeme Kurumu'na hizmet veren taşeron firmada 'Bakıcı anne' eşi Zeynep Çavuş, aylarca yoğun bakım servis önünden ayrılamayınca işsiz kaldı. Sağlık durumunda düzelme görülen doktorların 'mucize eseri' durumunun iyileştiğini belirttiği sağlığına kavuşabilmesi için gereken yıllık 200 bin TL'ye yaklaşan fizik tedavi masraflarını karşılamada zorlandığı Ahmet Emre Çavuş'a destek olmak için yakınları, dostları seferber olurken, 20 yerel sanatçının katıldığı geceden beklenen para toplanamadı.

Aralarında 'Çalgı Çengi İkimiz' filminin başrol oyuncuları Ahmet Kural ve Murat Cemcir'in de bulunduğu çok sayıda sanatçı, yerel yönetici ve politikacının yanı sıra spor dünyasının tanınan birçok yöneticisi ve futbolcular da liseli Ahmet Emre'ye moral ziyaretlerinde bulundu. Koyu Beşiktaş taraftarı olan liseli genç, 2 ay içerisinde ciddi iki ameliyat geçirdi. Durumunda düzelme görülen Ahmet Emre Çavuş'un sağlık durumu son bir haftada kötüye gitti. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi yoğun bakım ünitesinde tedavi edilen Çavuş'un kasıkllarında gizli enfeksiyon tespit edildi. Liseli genç, pazar günü saat 03.15'te hayatını kaybetti.

2 BİN KİŞİ KATILDI

Ahmet Emre Çavuş için Gazi Mahallesi'ndeki cemevinde düzenlenen törene yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Anne Zeynep Çavuş fenalaşırken kendisine cenaze için gelen Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli müdahale ederek tansiyonunu ölçtü ve muayene etti. Törene ayrıca CHP İl Başkanı Cemal Canpolat, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP Milletvekili Barış Yarkadaş da katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın da çelenk gönderdiği törende liseli gencin tabutuna Beşiktaş forması konuldu.

Törende konuşan Baba Bülent Çavuş, maganda kurşununun oğlunun yanı sıra eşi, kendisi ve oğlu Efe'nin de bir anlamda canını aldığını söyledi.

MAGANDA KURBANLARI İÇİN FON

Baba Bülent Çavuş, oğlu gibi maganda kurbanlarının tedavisinin yarıda kaldığını devletin bu durumdakiler için fon oluşturması gerektiğini söyledi. Baba Çavuş, "Parası olan var olmayan var. Bu insanların hali ne olacak. Devletin bunlar için fon oluşturması gerek" dedi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Cumhuriyet Halk Partisi Ahmet Emre Beşiktaş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title