Haberler

Madrid: Madrid'de Binlerce İnsan Terörü Protesto Etti

İspanya'nın Her Yerinden Gelen Binlerce İnsan İspanya'nın Başkenti Madrid'de Terörü Protesto Etti.

İspanya'nın her yerinden gelen binlerce insan İspanya'nın başkenti Madrid'de terörü protesto etti.

Bugün Türkiye saatiyle 18.30'da başlayan protesto, Madrid'in en büyük ve önemli caddelerinden biri olan Velazquez Caddesi'nde yapıldı. Polis, protesto dolayısıyla trafiği ulaşıma kapattı. Protestoların ana sebebinin, İspanya hükümetinin ayrılıkçı terör örgütü ETA ile yapmış olduğu barış görüşmeleri olduğu açıklandı. İspanya Terör Kurbanları Örgütü'nün (AVT) düzenlediği yürüyüşte özellikle hükümet ve Başbakan Jose Luis Rodriguez Zapatero karşıtı sloganlar atıldı. Kalabalık grup, "Boyun eğmeye hayır", "Zapatero istifa", "Katillerle masaya oturamazsınız", "İspanya bölünemez", "Gerçekleri bilmek istiyoruz", "11 Mart'ın suçlusu ETA ve Zapatero'dur" şeklinde sloganlar attı. Halen hapiste olan ve ETA lideri olarak gösterilen, 25 kişinin ölümüne sebebiyet veren De Juana Chaos'un, yürütülen bu barış görüşmelerinden dolayı cezasının hafifletilmesi ve müebbet hapis cezasının kaldırılma ihtimalinin gündeme gelmesi de protesto edildi. Göstericiler, 11 Mart 2002 tarihinde Madrid - Atocha Tren İstasyonu'nda meydana gelen ve 168 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıların suçlusu olarak ETA'yı ve Başbakan Zapatero'yu gösterdi.

Bazı protestocular, 11 Mart'ta meydana gelen ve İspanya'nın ABD ile Irak savaşına girdiği için El Kaide'nin üstlendiğini duyurduğu bombalı terör eyleminin, aslında şimdiki Başbakan Zapatero ve ETA'nın ortaklaşa organize ettiğini iddia etti. Protestolar sırasında olay çıkmazken, grup daha sonra sessizce dağıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title