Haberler

Madrıd: İspanya'da BM Çatısı Altında İlk Uluslararası Barış Merkezi Açılacak

İspanya'da Birleşmiş Milletler (BM) Çatısı Altında İlk Uluslararası Barış Merkezinin Açılacağı Duyuruldu.

İspanya'da Birleşmiş Milletler (BM) çatısı altında ilk uluslararası barış merkezinin açılacağı duyuruldu.

Bugün akşam saatlerinde, Uruguay'ın başkenti Montevideo'da göçmen sorunlarını çözümlemek amacıyla düzenlenen konferansta konuşan İspanya Başbakanı Rodriguez Zapatero ve BM Genel Sekreteri Kofi Annan, İspanya'da kurulacak olan barış merkeziyle ilgili olarak basına duyuruda bulundu. İspanya'nın doğusunda bulunan önemli şehirlerinden Valencia'nın Manises Bölgesi'nde açılacağı duyurulan barış merkezinin bir ilk olması büyük önem taşıyor. Devlet kanadından edinilen bilgiyle göre, merkezin teknolojik açıdan birçok yenilikle donatılacağı, tam donanımlı bir merkez olarak çalışacağı ve ortalama bin kişilik bir çalışan kapasitesine sahip olacağı öğrenildi. Montevideo'da bir araya gelen bir çok ülke lideri de, İspanya'da faaliyete başlayacak olan barış merkezi projesi hakkında memnuniyetlerini diye getirdi.

BM Basın Sözcüsü konuyla ilgili açıklamasında, "BM olarak İspanya'da kurulacak barış merkezi projesiyle ilgili imzaları attık. Böylelikle barışın uluslararası düzeyde daha da yaygınlaşmasını ve kalıcı olmasını hedefliyoruz. İspanya'yı seçmiş olmamızın sebebi ise, ordusunun Haiti, Afganistan, Kosova, Kongo ve Lübnan gibi birçok ülkede BM barış gücüne katkıda bulunması" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title