Haberler

Madrid: El Clasıco, Real Madrid'in

İspanya'da "El Clasico" Olarak Adlandırılan Dünyanın En Büyük Derbilerinden Real Madrid-barcelona Karşılaşmasında, Gülen Taraf Sahadan 2-0'lık Galibiyetle Ayrılan Taraf Ev Sahibi Real Madrid Oldu.

İspanya'da "El clasico" olarak adlandırılan dünyanın en büyük derbilerinden Real Madrid-Barcelona karşılaşmasında, gülen taraf sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrılan taraf ev sahibi Real Madrid oldu.

Maçla ilgili olarak, İspanya'nın önemli spor gazetelerinden biri olan AS, "Real Madrid Barcelona'yı sildi" başlığıyla verdiği haberde, "Bu gece Real Madrid bir maçtan fazlasını kazandı. Artık kötü gidişatını bir son vererek, Barcelona'nın uzun zamandır elinde tuttuğu futbol otoriterliğini sona erdirdi" ifadelerini kullandı. Gazete, "Bu gece Real Madrid'in sahip olduğu önemli bir avantaj göze çarptı. O da yedek kulübesinin ne kadar önemli, kaliteli ve en az sahadakiler kadar iyi oyunculardan meydana geldiğiydi. Van Nistelrooy'un yerine Reyes, Guti'nin yerine ise Beckham değişiklikleri ileriki dönemde oynanacak bir çok maçta futbolcu sıkıntısı yaşanmayacağına işaret etti" dedi.

Real Madrid Teknik Direktörü Fabio Capello da maç sonrasında düzenlediği basın toplantısında, El Clasico'nun bir psikolojik mücadele olduğuna dikkat çekerek, "Bugün, sonunda gerçek bir takım olmuş Real Madrid'i sahada izledim. En önemlisi bu takımın kalitesi çok yüksek ve ruhu var. Real Madrid'e ilk geldiğimde dedim; her şeyden önce mücadeleci bir ekip olacağız ve görülüyor ki, şuanda öyleyiz. Getafe mağlubiyeti, takımda bazı şeylerin son bulduğunun ve önemli noktaların artık tamamiyle değişeceğinin bir göstergesi olmuştu. Özellik maçın ikinci yarısında rakibimiz önemli fırsatlar yakaladı. Fakat, bunların hiçbirini değerlendiremedi. Futbolda zaten en önemli kural bu fırsatları gole çevirebilmektir" şeklinde konuştu.

Barcelona Teknik Direktörü Frank Rijkaard da, "Yenilgiyi kabul ediyoruz ama bu maç ligin sonucunu belirleyemez. Bu yenilgi, lig sonunda ulaşılması gereken hedefi kaybetiğimiz anlamına gelmiyor. Maçın hemen başında yediğimiz gol düzenimizi çok fazla bozmadı. Hatta bu dakikadan sonrada oyuna ağırlığımızı koyduk ama sonuç alamadık" dedi.

İspanya Ligi'nin en zor deplasmanlarından birinde oynadıklarını ifade eden Hollandalı teknik adam, "Maç boyunca bir fırsat elimize geçti ama değerlendiremedik. Real Madrid kendi fırsatlarını değerlendirmesini bilerek maçtan galibiyetle ayrıldı. Özellikle maçın ikinci yarısında daha etkili olan taraf bizdik fakat yaptığımız oyuncu değişiklikleri de sonucu değiştirmeye yeterli olmadı. Bundan sonra mücadelelerimize devam edecek ve kendimize olan güvenimizi koruyacağız" diye konuştu.

Real Madrid Kaptanı Raul de, "Bu zafer, Şampiyonlar Ligi'nde alınan Bükreş galibiyetinin devamı niteliği taşıyor ve bu şekilde de devam edecek. Aldığımız 3 puan çok önemliydi. Şu an, moral olarak ve kendimize güven olarak oldukça iyi durumdayız. Böylesine büyük bir rakibi mağlup ettiğimiz için çok mutluyuz" dedi.

Barcelonalı Puyol ise maç sonrası yaptığı açıklamada, "Maçın ikinci dakikasında yediğimiz gol, bize çok zarar verdi. Maç boyunca önemli fırsatlar yakaladık fakat top kaleye bir türlü girmek istemedi. 1 hafta içerisinde Avrupa'nın en iyi iki takımına karşı oynadık ve ne yazık ki ikisini de kaybettik" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title