Haberler

    Madrid Ekibi Param'barça': 6-0

    Barcelona, Rayo'yu farklı geçti ve maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

    La Liga'da 24. hafta maçında lider Barcelona, sahasında konuk ettiği Rayo'yu adeta perişan etti ve ikinci yarıda farka gitmeyi başardı.

    Barça fırtına gibi başladı!

    Maça oldukça baskılı başlayan ve topu rakibine göstermeyen Barcelona, bu oyunun sonucunda 10 dakika dolmadan öne de geçti.

    27'

    Rayo'da Falque sol ayağı ile çok sert bir şut attı ancak Victor Valdes başarılı oldu.

    2. dakikada Ceza sahasının dışından, sol çaprazdan harika bir plase yapan Adriano, takımını 1-0 öne geçirdi.

    20. dakikada Sağ kanatta topu alan Dani Alves, sert bir şutla kaleyi yokladı ancak top sağ direği yalayıp dışarıya çıktı.

    27. dakikada Rayo'da Falque sol ayağı ile çok sert bir şut attı ancak Victor Valdes başarılı oldu. 31. dakikada Topla solda buluşan Messi, bir çalımla rakibin geçip son çizgiye indi. Yerden pasını gönderdi ancak top kaleciye çarpıp kornere çıktı.

    36. dakikada Barcelona, meşhur '6 saniye' kuralı ile kaybettiği topu anında Rayoluların ayağından kazandı. Atılan ara pasta kaleci ile karşı karşıya kalan Messi, aşırtma vuruşla durumu 2-0 yapmayı başardı. 40. dakikada Ceza alanı önünde Iniesta'nın pasını alan Messi, bir çalımla ceza alanında şut açısı bulmak istedi. Akabinde yerde kaldı ancak düdük çalmadı.

    İlk yarı 2-0 sona erdi.

    6 - 0

    10

    İsabetli şut

    4

    8

    İsabetsiz şut

    4

    12

    Korner

    5

    6

    Faul

    10

    0

    Sarı kart

    0

    0

    Kırmızı kart

    0

    %59

    Topla oynama

    %41

    Goller yağmur gibi!

    Barcelona iyi oyununa ikinci yarıda da devam etti ve farkı arttırmaya başladı

    53. dakikada gecenin iyi oynayan ismi Alexis Sanchez, takımı adına skoru 3-0 yapan golü atmayı başardı.

    55. dakikada Rayo tehlikeli geldi. Ceza alanında topla buluşan Falque'nin sol köşeye doğru yaptığı plaseyi Valdes kornere çeldi.

    56. dakikada Barcelona muazzam geldi. Ceza alanına atılan harika ara pasını alan Cesc, topu yanındaki Pedro'ya çıkarttı ve ona da dokunup golü atmak kaldı.

    64. dakikada ceza alanı içinde topu kontrol eden Messi, sol üst köşeye doğru bir plase yaptı ancak top az farkla dışarıya gitti.

    66. dakikada Dani Alves sağda buluştuğu topla köşeyi gördü ancak sol direği yalayan top dışarıya çıktı. 68. dakikada Alexis'in pasını alan Messi, ceza sahasına penaltı noktasına yakın bölgeden yaptığı vuruşla kaleciyi avladı.

    76. dakikada ceza alanı önünde kendisine boşluk bılup şut açısı yaratan Fabregas sağ köşeye doğru güzel vurdu ancak gol sesi çıkmadı.

    89. dakikada 0rta alana yakın bir bölgeden topu alan Neymar, ceza sahasına girmeden düzgün bir vuruşla harika bir gol atmayı başardı.

    Karşılaşma 6-0 sona erdi.

    Bu sonucun ardından Barcelona, ligde puanını 60 yaptı ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturmayı başardı.

    MAÇIN HEYECANINI YENİDEN YAŞAMAK İÇİN TIKLAYIN!

    Gerardo Martino

    Performans: 9/10

    Klasik özlenen Barcelona'yı Valencia yenilgisinden sonra ortaya çıkarmayı başardı. Her oyuncusundan maksimum verim alarak farka koştu.

    Paco Jemez

    Performans: 2/10

    İlk yarıda hareketli bir oyun oynasa da gelen gollere engel olabilecek hamleleri olmadı ve farkın gelmesi de kaçınılmaz oldu.

    Messi'den yeni rekor! La Liga tarihinin en golcü isimlerinden biri olan Lionel Messi, Rayo Vallecano ağlarını da boş geçmedi ve ligdeki toplam gol sayısını 228'e çıkardı.

    Kendisi gibi La Liga tarihinde 228 gol atan Raul'ü yakalayan Arjantinli, bir gol daha atmayı başarırsa Real Madrid'in efsanevi golcüsünü de arkasınd bırakacak ve üçüncülük koltuğunda tek başına oturacak.

    Messi, Raul'ü de gerisinde bırakmayı başarırsa önünde sadece 234 gollü Hugo Sanchez ve 251 gollü de Zarra kalacak.

    Kaynak: Goal.Com / Spor

    Lionel Messi Dani Alves Barcelona La Liga Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title