Haberler

Madrid: Devlet Bakanı Babacan'ın İspanya Temasları

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Bir Dizi Görüşmeler Yapmak Üzere İspanya'nın Başkenti Madrid'e Geldi. İspanya Maliye-ekonomi Bakanı Pedro Solbes ile Biraraya Gelen Babacan, Görüşmenin Ardından Bir Basın Toplantısı Düzenledi.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, bir dizi görüşmeler yapmak üzere İspanya'nın başkenti Madrid'e geldi. İspanya Maliye-Ekonomi Bakanı Pedro Solbes ile biraraya gelen Babacan, görüşmenin ardından bir basın toplantısı düzenledi.

İspanya'daki görüşmelerinin ardından kendisini takip eden Türk gazetecilere görüşmeleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Babacan, "Madrid'de, Türkiye ve İspanya arasındaki ekonomik ve siyasi ilişkileri ele alıyoruz. Aynı zamanda AB müzakere sürecindeki Türkiye'nin ekonomik reformları hakkında muhataplarımızı bilgilendiriyoruz. Özellikle Türkiye'nin son dönemlerde içinden geçmekte olduğu değişim ve dönüşüm süreci bu toplantılarda gündeme geliyor. Bu görüşmeler sayesinde muhataplarımıza Türkiye'nin kısa sürede elde ettiği başarıları anlatma imkanı buluyoruz" dedi.

Bir gazetecinin, sözde Ermeni soykırımının Fransa Parlamentosu'nda oylanması hakkındaki düşünceleri ve yarın Brüksel'de bu konuyla ilgili ne türlü mesajlar vermeyi düşündüğü sorusuna Babacan, "Bu yasa tasarısının kabulü ile AB'nin temel değerlerinden biri olan ifade özgürlüğünde kırılmalar meydana geleceğini düşünüyorum. Türkiye'de her geçen gün özgürlükler konusunda yeni açılımlar yaşanırken, AB kriterlerine gittikçe yaklaşırken, AB'nin kurucu üyelerinden olan bir ülkenin, özgürlükleri böyle kısıtlayıcı bir adım atması gerçekten kabul edilir değil. Bizim kendi reform sürecimizle AB'deki gelişmeler arasında birebir bağlantı kurulmasını doğru bulmuyorum. Yanlışlar asla bize örnek olmamalı, yanlışa karşı başka yanlışla karşılık vermek doğru politika değil" şeklinde cevapladı.

İspanya Maliye-Ekonomi Bakanı Solbes ile yapılan görüşmede nasıl bir izlenim edinildiği ve Türk ekonomisindeki son gelişmeler hakkında neler düşünüldüğüyle ilgili gelen soruya ise Babacan, "Türkiye'deki ekonomik gelişmeler tüm dünyanın taktirini topluyor. Kısa zamanda olağanüstü bir büyüme oranı ve enflasyonun tek haneli rakamlara düşürülmesi, bir yandan faizlerdeki diğer yandan Türkiye'nin borç stokundaki düşüş ve bütün bunların aynı anda gelişmiş olması herkesin taktirini topluyor" diye konuştu.

Babacan basın toplantısından sonra İspanya Dışişleri Bakanı Miguel Angel Moratinos ile görüşmek üzere Dışişleri Bakanlığı'na geçti. Bu görüşmenin ardından Babacan ve heyeti Brüksel'e geçmek üzere havaalanına yöneldi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title