Haberler

Madrid'deki Bombalı Saldırılar

İd'deki Bombalı Saldırılar

İD'DEKİ BOMBALI SALDIRILAR

- SALDIRILARLA İLGİLİ OLARAK 21 KİŞİ MAHKUM OLDU

MADRİD (İHA) - İspanya'da 2004 senesinde başşehir Madrid'de trenlere konan ve 200 civarında kişinin ölümüne yol açan bombalı saldırılarla ilgili olarak 21 kişi mahkum oldu.

Bugün açıklanan karara göre, olayla bağlantısı görülen 21 kişi mahkum olurken saldırıların elebaşı olmakla suçlanan bir kişi beraat etti.

11 Mart 2004'te yolcularla dolu 4 trende bombaların patlatılması 11 Eylül 2001 saldırılarından sonra Batı'da gerçekleştirilen en kanlı saldırı olmuştu. Terörle mücadele mahkemesinin baş hakimi Javier Gomez Bermudez, Faslı Cemal Zougam ve Osman El Gnavi'yle İspanyol Jose Emilio Suarez Trashorras'in her birinin 40 bin sene hapse mahkum edildiğini bildirdi. Rekor hapis cezasına rağmen İspanya kanunlarına göre mahkumlar en fazla 40 sene hapsedilebiliyor.

"Mısırlı Muhammed" olarak bilinen ve saldırıların organizatörü olmakla suçlanan Rabei Osman Seyyid Ahmed'in beraat etmesi ise şaşkınlıkla karşılandı.

Olayla ilgili olarak toplam 28 kişi yargılanıyordu. Bugünkü karar, 3 hakimden oluşan jürinin 3 ay süren değerlendirmelerinden sonra alındı. Davalı avukatlarının temyiz için 5 günleri var.

İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero wmahkeme kararından memnun olduğunu ifade etti ve "adaletin yerini bulduğunu" söyledi.

Karar duruşması dolayısıyla bugün mahkeme binası etrafında yoğun güvenlik tedbirleri alındı.

11 Mart 2004'teki saldırıda 191 kişi ölmüş, bin 841 kişi yaralanmıştı.

(AFP-EA-EA-ÖZ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title