Haberler

Madrid: Ali Babacan'ın İspanya'nın En Önemli Gazetelerinden "El Pais"e Açıklamalarda Bulundu

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, İspanya ziyareti sırasında, İspanya'nın en önemli gazetelerinden El Pais'e özel röportaj verdi.

Babacan, son 4 yılda Türkiye'de insan hakları ve özgürlükler konusunda önemli ilerlemeler kaydedildiğini ifade etti. Bakan, "Anayasada gerekli bir takım değişiklikler yaptık. AB uyum reformları çerçevesinde 8 ayrı yasa tasarısını yürürlüğe koyduk. Dokuzuncusu ise şu an mecliste görüşmeye alındı" dedi. Babacan, çıkarılan kanunların uygulanmasında sorunlar olduğunun ifade edilmesi üzerine de "Bu tasarılar ve birtakım önemli değişiklikler bir anda oluşmuyor. Her konuda olduğu gibi bu konuda da zihniyetin değişmesi gerekiyor. Bu da ancak zamanla gerçekleşebilir. Yargıda önemli değişiklikler yaptık, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi uygulama sistemini kendimize örnek alıyoruz. İnsan hakları ve özgürlükler konusunda çalışmalarımız son hızıyla ve pozitif bir şekilde gelişmektedir" diye konuştu.

Türkiye'nin Müslüman bir ülke oluşu ve farklı dinlerdeki halkların uyum sorunları ile ilgili şüphelerin Türkiye'nin AB'ye girişi konusunda bir sorun oluşturup oluşturmayacağı sorusu üzerine de Babacan şu ifadelerde bulundu: "Özellikle 11 Eylül saldırılarının ardından tüm dünyada İslamiyet'e karşı bir ön yargının oluştuğu doğrudur. Bu bakımdan Türkiye'ye de ön yargılı bir bakış açısı hakim ne yazık ki. Bunun en üzücü sebebi ise İslamiyet'in adını terörizm ile anmak hiç kuşkusuz. Ama gerçek olan şu ki, İslamiyet dininin terörizm ile bağdaşacak hiçbir tarafı yoktur. Biz Türkiye olarak İslam dini ve demokrasi aranda bir çelişki yaşamıyoruz. Demokrasi evrensel bir kavramdır. Demokrasi kavramı bir dine yada bir bölgeye özel bir kavram değildir."

Türkiye'nin 3 kıtanın arasında çok önemli bir noktada bulunduğunu kaydeden Babacan, "Düşünün ki, AB üyesi bir Türkiye, demokratik kimliği ile sadece Avrupa'da değil tüm dünyada bir ortak değerler elçisi olabilir. AB üyesi bir Türkiye bu sayede tüm dünyada Müslümanlara yönelik yanlış bakış açısını değiştirebilir. Müslümanlık adına tüm dünyaya dün, bugün göndermiş olduğumuz olumlu sinyalleri, yarın da AB üyesi bir ülke olarak gönderebiliriz. Örneğin Papa'nın ülkemizi ziyaret edecek olması bunun olumlu sinyallerinden biridir. Ve ziyareti gerçekten olumlu bir gelişme olacak" dedi. Bakan, her şeyden önce AB ile yapılan müzakerelerin bile Türkiye'de birçok önemli ve olumlu değişikliklere neden olduğunu, demokrasi alanında olumlu gelişmeler sağlandıkça mevcut sorunların da çözümlenmiş olacağını kaydetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Beypazarı soda yasaklandı mı? Beypazarı sodada bor mu var? Beypazarı açıklama yaptı mı? Barcelona-PSG maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Barcelona-PSG maçı şifresiz mi? 16 Nisan 2024 Salı Yayın akışı! Bugün kanallarda ne var? Bugün hangi diziler var? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mart Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? WhatsApp uçtan uca şifreleme nedir, neden değişir? Uçtan uca şifreleme nasıl çalışır? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title