Haberler

Madımak Oteli'nin Altındaki Lokantanın Çiçekçiye Dönüştürülmesi Tartışmaları

Sivas Valisi Veysel Dalmaz, Madımak Oteli'nin Altındaki Lokantanın 2 Ay Sonra Çiçekçiye Dönüştürüleceğini Belirterek, "Orada Canlarımızın Etini Yiyorlar Denilen İddiayı Ortadan Kaldırmak Bizim Boynumuzun Borcudur" Dedi.

Sivas Valisi Veysel Dalmaz, Madımak Oteli'nin altındaki lokantanın 2 ay sonra çiçekçiye dönüştürüleceğini belirterek, "Orada canlarımızın etini yiyorlar denilen iddiayı ortadan kaldırmak bizim boynumuzun borcudur" dedi.

Sivas'ın Ulaş ilçesinde Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na ait Sosyal Market ile İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde kurulan MOBESE sisteminin açılışını yapan Vali Dalmaz, ardından Kangal ilçesine bağlı Kuşkayası köyünde şebeke içme suyu ile şehit çeşmesi açılışını yaptı. Açılışın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Dalmaz, Madımak Oteli altındaki lokantanın kapatılma kararıyla ilgili olarak, "Geçmişin kara izlerinden birisi olan Madımak olayının üzerinden 15 yıl geçti. Buna

rağmen halen benim insanlarım arasında küçük kırgınlıklara da sebebiyet verecek bir davranışa biz müsaade etmiyoruz. Her yıl buradaki olayları anma adı altında tekrar karıştırılmak istenen bir Sivas ortada. Bunun karşısında biz bütün Sivaslısını, Alevisini, Sünnisini bir araya getirecek, kaynaştıracak projeler üretiyoruz. Bu arada hiçbir zaman devletimizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğüyle bağdaşmayan bir politika değil, bilakis devletimizin, hükümetimizin istediği doğrultuda yine insanımızın yararına

bazı projeleri gerçekleştirmek istiyoruz. Bunlardan birisi de Madımak olayı ki; gerçekten kötü izler bıraktı Sivasımızda ve Sivas'ı 15 yıl geriye götürdü. Biz şimdi oradaki olayları çiçeklerle, güllerle anacak ve birlik ve beraberliğe bir gül sunacak, bir çiçek alacak projeyle beraberiz. Onu özellikle gündeme getirmek istiyoruz. İşte birilerinin hep kullanmak istediği 'Orada canlarımızın etini yiyorlar' denilen iddiayı ortadan kaldırmak bizim boynumuzun borcudur. Oraya koyduğumuz proje de bununla ilgilidir.

Güzel gelişmeler, müspet gelişmeler var" dedi.

Projeyi vatandaşların da desteklediğini söyleyen Vali Dalmaz, "Vatandaşımızın desteği var. Bakış açıları güzel. Hükümetimizin, devletimizin desteği var. Amacımız bu yönde ve şu anda da olumlu gelişmeler var. İnşallah orada 2 ay sonra bir çiçekçi dükkanını açılmış olarak görürüz" diye konuştu.

Lokanta sahibine orayı boşaltması halinde 250 bin YTL ödenek verilip verilmeyeceğinin sorulması üzerine Vali Dalmaz, "Eğer huzur ve sükun, aradaki birlik ve beraberliği temin edecek böyle bir meblağ harcamam gerekiyorsa ben seve seve harcarım. Hiçbir sıkıntı olmaz" şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin "Çiçekçiden sonra Madımak Oteli'nin müze haline çevrilmesi kararı var mı? Bu konuya nasıl bakıyorsunuz?" sorusunu da yanıtlayan Vali Dalmaz, "O anlamda tartışmalar oldu ve şu anda da aynı tartışmanın içerisindeler. Dediğim gibi milleti iki kampa bölecek, ayrıştırma noktası olacak bütün davranışlardan hep ayrı duracağız, bunlara karşı olacağız. Birleştirmeye, paylaştırmaya yönelik her türlü projeye de destek veririz" dedi.

Ardından Sivas'a dönen Vali Dalmaz, Çiçekçiler Derneği Bölge Temsilcisi İbrahim Cellat ve Bölge Başkan Yardımcısı Yahya Erdoğan'ı makamında kabul etti. Dalmaz'a bu konuda destek veren heyet, bu düşüncenin olumlu olacağını açıkladı. Vali Dalmaz ise, yapılan söz konusu çalışmanın birlik ve beraberlik anlayışı içinde olduğunu yineledi.

(İG-SE-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title