Haberler

Maden İşçilerinin Maaş Eylemi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : İşçileri bekleyen yakınlarından görüntü CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba'nın açıklamaları Zonguldak'taki maden işçilerinin maaş eylemi CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba ve bazı milletvekilleri, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında örgüte finansal destek sağlandığı gerekçesiyle kayyum atanan ve önceki dönemden kalan alacakları ödenmediği iddiasıyla ocaktan çıkmama eylemi yapan maden şirketinin çalışanlarını ziyaret etti Ağbaba: "Biz buraya bir sorunu çözmeye geldik.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

İşçileri bekleyen yakınlarından görüntü

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba'nın açıklamaları Zonguldak'taki maden işçilerinin maaş eylemi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba ve bazı milletvekilleri, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında örgüte finansal destek sağlandığı gerekçesiyle kayyum atanan ve önceki dönemden kalan alacakları ödenmediği iddiasıyla ocaktan çıkmama eylemi yapan maden şirketinin çalışanlarını ziyaret etti

Ağbaba:

"Biz buraya bir sorunu çözmeye geldik. Bunu siyaset üstü gördüğümüzü bilmenizi isterim. Bu ekmek meselesidir"

Zonguldak Valiliği :

"Halen 15-20 kişi arasında olduğu ifade edilen ve hukuka aykırı biçimde ocağı işgal yoluyla eyleme devam eden işçiler hariç, diğer işçilere çözüm çabamızın ve iyi niyetimizin göstergesi olmak üzere, yarın sabahtan itibaren eşit olarak ödeme yapılmasına başlanılacaktır"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve bazı milletvekilleri, Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması"na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında örgüte finansal destek sağlandığı gerekçesiyle kayyum atanan maden şirketinde, önceki dönemden kalan alacakları ödenmediği iddiasıyla ocaktan çıkmama eylemi yapan maden şirketinin çalışanlarını ziyaret etti.

Ağbaba ile CHP Zonguldak milletvekilleri Şerafettin Turpçu ve Ünal Demirtaş ile CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Bölüm Mahallesi'ndeki maden ocağında tamirat, bakım ve söküm işleri yapan, 4 aydır maaşları yatırılmadığı gerekçesiyle eylem başlatan işçileri ve ailelerini ziyaret etmek ve bilgi almak için madenin önüne geldi.

Ağbaba ve beraberindekiler, daha sonra madenin önüne gelerek İl Emniyet Müdürü Osman Ak ve madenin yaklaşık 10 metre ağzına yaklaşan işçilerle görüştü.

Daha sonra gazetecilere açıklamada bulunan Ağbaba, yaklaşık bir haftadır devam eden işçilerin ekmekleri için yaptıkları eylemi görmek için kentte geldiklerini söyledi.

Parti olarak işçilerin eyleminin sonuna kadar takipçisi olacaklarını ifade eden Ağbaba, şöyle konuştu:

"Biz buraya bir sorunu çözmeye geldik. Bunu siyaset üstü gördüğümüzü bilmenizi isterim. Bu ekmek meselesidir. İşçi arkadaşlarımızla konuşup açlık grevini bitirmek için geldik. Açlık grevinin sadece zararı kendilerinedir. İşçi arkadaşlarımızla görüş mesafesinde görüştük. Yaklaşık 10 metre aramızda mesafe vardı. Onlara, 'Kardeşlerim dışarıda anne ve çocuklarınız bekliyor. Onları lütfen üzmeyin. Açlık grevini bırakın bu işin sorumlusu biziz.' dedim. Ankara'dan işçi arkadaşlarımızın sorununu çözmeye geldik. Gereken makamlara bu sorun için uğraşacağız. İlk çözülmesi gereken konu açlık grevidir. Bunun için gerekirse İçişleri Bakanıyla görüşeceğiz."

CHP milletvekilleri de işçileri alacaklarının ödenmesinin yanı sıra işten çıkarılmaları durumunda Türkiye Taşkömürü Kurumunda (TTK) istihdam edilmeleri gerektiğini savundu.

Ağbaba ve beraberindekiler ardından eylemin bitirilmesi için Zonguldak Valisi Ali Kaban'ın yanına gitti.

Polis ekipleri, çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Ocakta eylemde bulunan ve rahatsızlanan işçi Recep Saraçlı, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Polis ekiplerinin işçileri eylemlerini bitirmeleri konusunda ikna etme çalışması sürüyor.

Eylem yapan yaklaşık 100 işçiden 65'inin çeşitli sağlık nedenleriyle ocaktan çıktığı öğrenildi.

Valilikten "maaş müjdesi"

Bu arada, Zonguldak Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Kilimli'nin Çatalağzı beldesinde bulunan termik santralin Genel Müdürü Emir Eren'le görüşme yapıldığı ve kayyum atanan maden şirketine ait kömür stoğunun bedelinin yarısının avans olarak ödenmesi konusunda anlaşmaya varıldığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi.

"Yapılan operasyonlar sonucunda ortaya çıkan ve paralel örgüte müzahir şirketlerin mağdur ettiği anlaşılan işçilerimize ödenmek üzere kayyumların yönetimindeki şirket idaresine söz konusu avans aktarılacaktır. Halen 15-20 kişi arasında olduğu ifade edilen ve hukuka aykırı biçimde ocağı işgal yoluyla eyleme devam eden işçiler hariç, diğer işçilere çözüm çabamızın ve iyi niyetimizin göstergesi olmak üzere, yarın sabahtan itibaren eşit olarak ödeme yapılmasına başlanılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Kent merkezi ve Ereğli'de 6 Mayıs'ta bünyesinde 5 pastane şubesi bulunan, gıda ve dayanıklı tüketim malları alanında faaliyet gösteren şirket ile Kilimli ilçesindeki maden şirketine kayyum atanmasına karar verilmişti.

Yaklaşık 100 işçi, 18 Mayıs'ta 4 aydır maaşları yatırılmadığı gerekçesiyle ocaktan çıkmama eylemi başlatmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Zonguldak Valiliği Veli Ağbaba Kilimli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title