Haberler

Maden İşçileri Atatürk'ü Andı

Zonguldak'ta 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla tören düzenlendi. Saat 09.05'te sirenler çaldı, hayat adeta durdu. Yerin metrelerce altında kömür çıkartan maden işçileri de Ata'yı andı.

Valilik binası önünde düzenlenen törende Vali Ahmet Çınar ve Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Atatürk Anıtı önüne çelenk bıraktı. Protokol üyeleri de tören alanında hazır bulundu. Törene ellerindeki Türk Bayrakları ile öğrenciler de katıldı. Saatler 09.05'i gösterdiğinde ise sirenler çaldı. Kentte adeta hayat durdu. Tören alanının yakınında seyir halindeki araç sürücüleri araçlarından indi, yayalar da sürücüler ile birlikte saygı duruşunda bulundu.

Protokol, Valilik önündeki töreninin ardından Güzel Sanatlar Galerisinde Atatürk'ün fotoğraflarının yer aldığı sergiyi gezdi.

Madende hayat durdu

Türkiye Taşkömürü Kurumu Üzülmez Müessesesinde çalışan maden işçileri de saatler 09.05'i gösterdiğinde saygı duruşuna geçti. Ata'yı anan işçilerden bazıları omuzlarındaki direklere rağmen saygı duruşunu sürdürdü. Ayaklarında çizme, başlarında baretleriyle madenin girişinde bekleyen işçilerden Şahin Bostancı, "Atamızı saygıyla anıyoruz. Üzgünüz. Bizler de iş yerimizde Atamızı saygıyla andık. Siren sesi duyduktan sonra her şeyi bıraktık ve Atamızı andık" dedi.

"O'nun bize bıraktığı en büyük eserlerden birisi de madenler"

Siren sesiyle birlikte saygı duruşuna geçen maden işçisi Orhan Sarı ise, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bıraktığı eserlerden birisinin de madenler olduğuna vurgu yaparak şöyle dedi: "Atamızı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin bugünlere gelmesinde, bizlere iş imkanı sağladığı için minnettarız. O'nun bize bıraktığı en büyük eserlerden birisi de madenler. O'nun sayesinde şu anda iş imkanımız var. Bizler de en güzel eserler bırakmak için canla başla çalışıyoruz. Mücadelemiz devam edecek. Siren sesini duyunca Atamızı saygıyla andık. Her 10 Kasım'da olduğu gibi onu minnetle anıyoruz" ifadelerine yer verdi."

İşçiler, anma töreninin ardından üretim için madene indi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Muharrem Akdemir Zonguldak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Oy sayımında iftar molası olacak mı? YSK açıklama yaptı mı, ne dedi? Yunanistan'da deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? CUMA HUTBESİ 29 MART | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title