Haberler

Maden- İş'ten Kadrolu İşçi Talebi

Güncelleme:

Türkiye Maden İşçileri Sendikası yatağan başkanı Girgin, her yıl GELİ'den emekli olan işçilerin yerine taşeron tarafından işçi alımı yapılmasını eleştirdi.

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Yatağan ve Havalisi Şube Başkanı Süleyman Girgin, her yıl GELİ'den emekli olan işçilerin yerine taşeron tarafından işçi alımı yapılmasını eleştirdi. Girgin, emekli olan işçi kadar yerine kadrolu işçi alımı yapılmasını istedi.

Girgin yaptığı açıklamada, "Müessesemizde vasıflı işçi sayısı azalıyor. Üretime yönelik işçi alımı kısıtlanıyor. Çalışma sistemi 3 vardiyadan 2 vardiyaya düştü. Bu gidişle tek vardiyaya düşülecek. İş makinelerimiz içimizi burkarak boş yatıyor. Meydana gelen iş açığı taşerona devrediliyor. Son üç yılda üretim aynı olmasına rağmen, temmuz ayları itibariyle sosyal hizmetlerde 2008'de 60, 2010'da 100, 2011'de 150, 2012'de 215 kişiye ihtiyaç duyularak hizmet alımı yöntemiyle işçi alınıyor. Operatör, ağır kamyon şoförü, manevracı vb. diğer unvanlar gibi asıl işler için ise hazineden 2012 yılında sadece 28 kişi için izin çıkıyor. Öncelikle bu kardeşlerimizin mutlaka kadroya geçirilmesi ve bünye içinde yeniden değerlendirilmeleri gerekmektedir. Termik Santrallere verilen toplam kömürün yarısını karşılayan GELİ Müessesemize, 2012 yılı için 28 kişi alınması reva değildir. 25 yıldır uygulana gelen ve her yıl emekli olan personelin yüzde 10'u, yüzde 25'i kadar işçi alımı uygulaması ile ne işyerimizin ihtiyacı karşılanır, ne de yöremizdeki işsizliğe bir çare olunur. 10 kişilik, 20 kişilik, 30 kişilik işçi alımları, hem işyerimize sağladığı katkı açısından, hem de işçi alımları sırasında yaşanan sıkıntılar açısından herkesi zor durumda bırakmakta ve hatta istismara da yol açabilmektedir. Çare, müessesemizin uzun vadeli plan yapabilmesi açısından ihtiyaçlarının toplu bir şekilde giderilmesidir. Çare her yıl yayınlanan bakanlar kurulu karalarının değiştirilerek emekli olan personel kadar işçi alınır ibaresinin konmasıdır. Bunu yapacak olan siyasi idaredir. Sadece Temmuz ayında 70 işçi arkadaşımız GELİ'den emekli olmuştur. TKİ genelinde ise 660 kişi emekli olmuştur. Bu neredeyse bir Müessesenin kapanması demektir. Kurumumuzun üretimden çekilmesi durdurulmalıdır" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Süleyman Girgin Yatağan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title