Haberler

Maden-iş Sendikası Eski Genel Başkanı Aslan Yeniden Aday

Türkiye Maden İşçileri Sendikasının eski genel başkanı İsmail Aslan, genel başkanlığa yeniden aday olduğunu açıkladı.

Türkiye Maden İşçileri Sendikasının eski genel başkanı İsmail Aslan, genel başkanlığa yeniden aday olduğunu açıkladı.

Türkiye Maden İşçileri Sendikası (MADEN-İŞ) Genel Başkanlığı'na adaylığını düzenlediği basın toplantısı ile açıklayan İsmail Aslan, 16 yıldır sendikacılık faaliyetlerinin içinde olduğunu söyledi. Madencilik sektörünün iş yönünden riskli bir sektör olduğuna dikkat çeken Aslan, "Madencilik sektörü, ülkelerin kalkınmasında rol oynayan en önemli sektörlerden biridir. Maden sektöründe şuanda kamu ve özel sektördeki maden işçilerinin arasında ciddi anlamda bölünme, bir birleriyle kavgalar, ayrıştırmalar yaşanmaktadır. Buda maden işçilerinin huzurunu kaçırmış durumda. Bazı yerlerde yapılan özeleştirme ile de işçi kardeşlerimizin hakları gasp edilmektedir. Arkadaşlarımla beraber bu gidişe dur demek için yeniden adayım" dedi.

Mevcut yönetimin vurdumduymaz bir tavır sergilediğini kaydeden Maden İş Genel Başkan Adayı İsmal Aslan, şöyle devam etti:

"Şu anki duruma bakıldığı zaman Türkiye Maden İşçileri Sendikası işler açısı durumda. 2014 yılında Türkiye'de büyük bir maden faciası yaşandı. 301 maden işçimiz hayatını kaybetti. 3 bin kişi işten atıldı, şube yönetimi kaderlerine terk edildi. Siyasiler bu insanların haklarını alabilme mücadelesi veriyorlar, hayatını kaybeden arkadaşlarımızın çocuklarına nasıl sahip çıkarız diye çalışırken mevcut sendikamız ne yapıyor? Maalesef hiç bir şey yapmıyorlar. Bu durum da bizleri üzüyor. Bu kadar büyük olaylar oluyor ülkemizde, maden işçilerimiz hayatlarını kaybederken, sendika başkanını gören var mı? Yine Karaman'da 18 kişi hayatını kaybetti ve bu olaydan çok etkilendim. Bugün baktığımız zaman Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Allah aşkına nerede? Gören duyan var mı? Olay yaşandığı gün 3 saat içerisinde Türk-İş Genel Başkanı olay yerine geliyor. ya peki bizim sendika? Bizim sendika olayın 2.gününde bile olay yerine gelmemiş, nerede olduğu belirsiz. Ben eski Genel Başkan olarak olay yerine gittiğimde sadece yönetim vardı. Peki, böyle bir genel başkanın o makamda durmasına gerek var mı? Bu kadar süre geçmesine rağmen, bayramlar geçmesine rağmen, o insanların açısını paylaştı mı? Ayrıca üzülerek şunu da söylemek istiyorum, işçilerin ailelerine baş sağlığı bile dilememiş, bir acılı ailenin evini dahi ziyaret etmemiştir. Böyle bir genel başkanı maden işçilerini temsil edemez." - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İsmail Aslan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title