Haberler

Madalyasını Yoğun Bakımda Aldı

Kore gazisine madalyası hastanede verildi.

Kore gazisine madalyası hastanede verildi. Isparta'da, Kore Savaşı'na katılan 21 gazi ve yakınına geçen günlerde törenle Güney Kore Devleti tarafından madalya verildi. O madalyalardan biri de Kore Savaşı'na katılan 92 yaşındaki Emekli Albay Burhan Cahit Çelikyay'a aitti. Güney Kore'nin Ankara Büyükelçiliği Savunma Ataşesi Jooseong Han, rahatsız olduğu için törene katılamayan Çelikyay'a madalya ve şiltini tedavi gördüğü Isparta Devlet Hastanesi koroner yoğun bakım ünitesinde verdi. Yoğun bakımdan çıkarılan ve göğüs hastalıkları servisine alınan Çelikyay'ın durumu hakkında bilgi veren Isparta Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Dr. Zafer Dinçer, Çelikyay'ın yoğun bakımdan çıkarıldıktan sonra yataklı tedavisinin sürdüğünü söyledi. Hastane Yöneticisi Uz. Dr. Hüseyin Yavuz da, hastanın durumunun iyi olduğunu ve yakın bir zamanda taburcu edileceğini açıkladı.

Babasının 1950 yılında Kore Savaşı'na katıldığını anlatan kızı Meral Çelikyay, şöyle konuştu: "Savaşta bir havan topu parçasıyla yaralandı. Japonya'da 6 ay tedavi gördükten sonra Türkiye'ye gönderiliyor. Çeşitli tedavi aşamalarından geçti. Şimdi kendisi 92 yaşında. Babamın sağlığının korunmasında Devlet Hastanesi hekimlerimizin önemi büyük. Babamın madalya alması bize gurur verdi. Onurlandığımız an. Kore Ataşesi Han, babamı hastanede ziyaret ederek madalyasını takmak istedi. Bundan gurur duyduk" diye konuştu. Kore Gazisi Çelikyay, objektiflere madalyasını tutarak poz verdi. - ISPARTA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Güney Kore Isparta Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title