Haberler

Merkel İyice Yalnızlaşıyor! Fransa ve Yunanistan da "Türkiye İle Devam" Dedi

Güncelleme:

Merkel'in Türkiye'yi dışlama politikasına, AB Dönem Başkanı Estonya'dan sonra Fransa ve Yunanistan da karşı çıktı. Bir araya gelen iki lider, Türkiye'nin AB için çok önemli olduğu vurgusu yaptı.

Yunanistan'da temaslarda bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Emmaneul Macron, Yunanistan Başbakanı Çipras'la baş başa görüştükten sonra kameraların karşısına geçti. İki liderin gündemin Türkiye de vardı. İki lider basın toplantısında, "Türkiye, AB yolunda ilerlemeli" mesajı verdi.

"TÜRKİYE-AB İLİŞKİLERİNE ÖNEM VERİYORUZ"

Çipras, Yunanistan'ın Türkiye-AB ilişkilerine önem verdiğini söyledi, tarafların kendilerine düşen yükümlüklerini yerine getirmeleri gerektiğini belirtti.

"ERDOĞAN'LA SÜREKLİ TEMAS HALİNDEYİZ"

Fransa Cumhurbaşkanı ise Türkiye'nin AB için önemli bir ortak olduğunu vurguladı. Türkiye ile AB arasındaki mülteci anlaşmasınının önemine değinen Macron, bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile sürekli temasta olduklarının altını çizdi.

"YUNANSİTAN YAVAŞ YAVAŞ KRİZDEN ÇIKIYOR"

Macron, Yunanistan krizini başlangıcından bu yana bir Avrupa krizi olarak değerlendirdiğini anlatarak, Yunan hükümetinin gerçekleştirdiği reformlar ve kurtarma paketi programındaki ilerlemeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yunanistan'ın memorandumdan çıkmak için reformları sürdürmesi gerektiğine dikkati çeken Macron, zayıf noktalar olsa da ülkenin yavaş yavaş krizden çıktığını belirtti.

"IMF İYİ NİYETLİ OLMALI"

Cumhurbaşkanı Macron, IMF'nin Yunanistan'ın kurtarma paketi müzakerelerindeki tutumuna ilişkin, "IMF müzakerelerde iyi niyetli olmalı ve yeni şartlar koşmamalı." diye konuştu.

Macron, "IMF önemli bir organizasyon ve üstlendiği rolü destekliyorum ama IMF'nin Avrupa programlarını denetleme metodu doğru değil. IMF'nin rolü Avrupa meselelerine müdahale etmek değil." değerlendirmesinde bulundu.

Yunanistan'ın yüksek kamu borcuna yönelik Avrupa Birliği'ne (AB) de çağrıda bulunan Macron, "Avro Grubu Yunanistan'ın borcunu hafifletmek için gerekli önlemleri almalı." şeklinde konuştu.

ÇİPRAS: IMF YERİNE BU SORUNU AB ÇÖZSÜN

Yunanistan Bşbakanı Çipras da IMF'nin rolüne ilişkin, "Avrupa sorunlarını çözebilmek için kendi finansal araçlarına ve kurumlarına sahip. Avrupa kendi meselelerini kendisi çözebilmeli." ifadesini kullandı.

Yunanistan'ın krizden çıkmasıyla Avrupa'nın da krizlerinin sona ereceğini savunan Çipras, "Yunanistan kurtarma paketlerinden kurtulmak için hazır ve kararlı. Kreditörlerimizin de gecikme ve sorunlardan kaçınma noktasında aynı yaklaşıma sahip olduklarından eminim." diye konuştu.

Çipras, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi konusunda mutabık kaldıklarını aktararak, özellikle savunma ve enerjinin iş birliği açısından önemli alanlar olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Emmanuel Macron Yunanistan Fransa Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title