Haberler

Maçın Ardından

Turkcell Süper Lig'de deplasmanda Manisaspor'u 2-1 mağlup eden Galatasaray'da teknik direktör Frank Rijkaard, 'Ne olursa olsun, galip geldiğimiz için çok mutluyuz' dedi.

Rijkaard, maçtan sonra yaptığı açıklamada, uzun bir aradan sonra deplasmanda galip geldikleri için çok mutlu olduklarını belirterek, 'Maça iyi başladık. Oyunu domine eden, oyunda baskılı oynayan taraftık. Daha sonra iki gol bulduk. Son dakikalar başa baş geçti. Ne olursa olsun, galip geldiğimiz için mutluyuz' diye konuştu.

Orta sahada Arda ve Dos Santos'un geçen haftaki maçtan farklı mevkilerde oynamasının sorulması üzerine Rijkaard, 'Arda hem sol kanatta, hem de forvet arkasında oynayabiliyor. Arda merkezde oynayabilip, ortaya dripling yapmayı seviyor. Orada bir sıkıntı yok' dedi.

Mustafa Sarp'ı taze kuvvet olarak sahaya soktuklarını kaydeden Rijkaard, 'Rakibi çıkarmamamız gerekiyordu. Mustafa Sarp önde basan bir oyuncuydu. Bunu sadece bir değişiklik olarak değerlendirebiliriz' diye konuştu.

Manisa'ya gelen Galatasaray taraftarına teşekkür eden Rijkaard, Arda'nın taraftarlarla ilgili yaşadığı gerginlik hakkında, 'Bu problemin bir an önce çözülmesi gerekiyor. Taraftarın futbolcuya, futbolcunun da taraftara ihtiyacı vardır. İyi sonuçlar geldikçe, bunlar çözülecektir' dedi.

- ŞAMPİYONLUK ŞANSI-

Rijkaard, Galatasaray'ın şampiyonluk şansının ne kadar olduğu yönündeki soruya, 'Şampiyonluk için tabii ki bir umut var. Ancak mücadele etmek ve her müsabakayı maç maç değerlendirmeniz gerekiyor. Her maçımızı alıp, diğer sonuçlara bakmak istiyoruz' şeklinde cevap verdi.

Rijkaard, savunmada Hakan Balta tercihinin sorulması üzerine de 'Çok önemli defanslarımız var. Bizim geriden oyun kurarken sakin olmamız, çabuk çıkmamız gerekiyor. Hakan Balta, iki maçtır bu bölgede çok iyi performans gösterdi, topa hakim oldu. Bizim geliştirmek istediğimiz mantalite bu. Daha önce defans blokunda panik yapıp maç kaybettiğimiz oldu' diye konuştu.

Aykut'un oynamayı hak ettiğini düşündüğünü ifade eden Rijkaard, 'Kendisi çok önemli kurtarışlar yaptı ve galibiyette katkısı var' dedi.

'Elano'nun aklının Dünya Kupası'nda oyup olmadığı' sorusunu da Rijkaard, 'Dünya Kupası'nı düşündüğünü tahmin etmiyorum. Oyuna iyi başladı. Mükemmel paslar verdi, ilk yarının sonuna doğru takım olarak tempomuz düştü. Rakip de üzerimize geldi' şeklinde yanıtladı.

Galatasaraylı Keita da yaptığı açıklamada, deplasmanda veya İstanbul'da her zaman iyi oynamak istediğini, bunu da yaptığını düşündüğünü söyledi.

Takımda forvet hattında kimin oynadığının fark etmediğini kaydeden Keita, 'Biz gol pasının verebilmek için uğraşıyoruz. Biz bir grubuz ve hangi forvetin oynadığı fark etmez. Milan ya da Jo, bizim görevimiz onlara gol pasını verebilmek. Kimin oynayacağına karar vermek teknik kadronun işi' dedi.

(ALK-BAH-TAM-MCT) - İSTANBUL

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title