Haberler

Maçın Ardından

PTT 1.Lig'de sahasında 1461 Trabzon'u 3-2 yenen Adanaspor'un teknik direktörü Levent Eriş, çok önemli bir galibiyet elde ettiklerini söyledi.

PTT 1. Lig'de sahasında 1461 Trabzon'u 3-2 yenen Adanaspor'un teknik direktörü Levent Eriş, çok önemli bir galibiyet elde ettiklerini söyledi.

Eriş, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, son iki haftadır zor bir süreçten geçtiklerini belirterek, elde ettikleri galibiyeti, bu kötü süreçte kendilerine destek olan ailelerine hediye ettiklerini ifade etti.

Son iki haftanın kendileri adına hiç de kolay geçmediğini anlatan Eriş, şunları kaydetti:

"Biz maalesef balık hafızasına sahibiz. Bir anda geçmişi, yaptıklarımızı unuturuz. Benim futbolcu kardeşlerim buna yakışacak bir grup değil. Biz aslanlar gibi mücadelemizi verecek ve sonuna kadar da bu yarışın içinden hiç kopmayacak, sonunda da hedefime ulaşacak bir takımız. O nedenle zaman zaman bu kırılmalar gerçekleşebilir önemli olan bu kırılmalarda birbirimize destek olabilmektir. Bunun adı da destektir işte. Biz de maalesef bu iki haftalık süreçte bu desteği hiç göremedik. Bu nedenle çok üzgünüm."

Eriş, karşılaşmayı kazandıkları için mutlu olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Bugün çok mutluyum. Çünkü gerçekten çok önemli bir galibiyet elde ettik. Bu önemli galibiyetin bize ciddi bir moral vereceğini düşünüyorum. Çünkü karşımızdaki takım hiç de sıradan bir takım değil. Hem kazanmak için büyük bir mücadele vereceksiniz, pozisyon yaratmaya çalışacaksınız hem de bu ligde kontra atağı en iyi oynayan takıma karşı pozisyon vermemekte direneceksiniz. Bu çok kolay bir şey değildi. Kaldı ki iki haftadır inanılmaz kötü bir süreçten geçtik. Bundan dolayı böyle bir maçı kazanmak bizim için çok anlamlı ve önemliydi. Futbolcu kardeşlerimi kutluyorum. Biz iyi bir takımız. Zaman zaman sendeleyebiliriz zaman zaman kötü oynayabiliriz. Ama fotoğrafın bütününe bakmak gerekir. Biz hiçbir zaman verdiğimiz sözlerin arkasında durmamazlık yapmadık."

Eriş, takımın sahadaki oyununu çok beğendiğini belirterek, "Özellikle ilk devre çok beğendim. Topa sahip olma oranımız ilk devre daha fazlaydı. Oyun hakimiyeti ve pozisyon zenginliği de ilk devre bizden yana daha fazlaydı. Geriye düşmüş olmamıza rağmen şaka gibi ilk dakikalarda dakikada gol yedik. Futbolcular ilk devreyi bana göre son derece başarılı tamamladılar. İkinci devre aslında ilk devreye göre daha iyi oynadığımızı söyleyemem. Ama kazanmak zorundaydık ve hamleler yaparak bu maçı kazandık" diye konuştu.

-1461 Trabzon cephesi-

1461 Trabzon Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay ise rakipleri Adanaspor'un sahasında coşkulu bir oyunla maça başlayacağını bildiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Biz de deplasmanda oynamamıza rağmen oyunu dengede tutmaya çalıştık ve son 3 dakikaya kadar da dengede tutarak devam ettik. Ancak meslek hayatım boyunca hiç dil uzatmadığım ve eleştiri yapmadığım bir müessesenin 8-9 maçtır bize şuursuzca baskısı ve çocukların emeklerine karşı yapılan saldırı bizi üzmekte. Hakem camiasından kendi adıma değil futbolcularımın emekleri adına saygı istiyorum. Biz şampiyon olmayabiliriz ama bir mücadelenin içerisindeyiz ve onurlu bir mücadele yapıyoruz. Tanrı olmaya kalkışmaları oldukça üzücü. Onlardan beklenen tanrı olmaları değil adil olmalarıydı."

Karşılaşmanın yüksek bir tempoda geçtiğini dile getiren Akçay, "Güzel bir futbol seyrettik ancak biz memnun olmadık, sonuç bizi memnun etmedi. Ama diğer tüm faktörler bizi memnun etti. Sadece tanrı olmaya kalkan hakemlere tanrı olmak değil adil olmaları gerektiğini bir kez daha hatırlatıyorum" dedi.

Muhabir: Volkan Kaşik / Hüseyin Burak Demirer

Yayıncı: İbrahim Uyar - ADANA

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Reşit Akçay Adanaspor Trabzon Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title