Haberler

Maçın Ardından

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, "Lider kalmak, Sivas gibi bir deplasmandan 3 puan almak önemli" dedi.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, "Lider kalmak, Sivas gibi bir deplasmandan 3 puan almak önemli" dedi.

Terim, 3-1 galip ayrıldıkları maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, Şampiyonlar Ligi'ndeki hedef maçları Braga'dan sonra Spor Toto Süper Lig'e tekrar konsantre olmanın ve Sivasspor gibi etkili bir rakiple oynamanın kolay olmadığını söyledi.

Futbolcuların çok istekli oynadıklarını ve iyi bir mücadele sergilediklerini belirten Terim, "Bugünün başaktörleri onlar. Oyuncularımı tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kendilerine en iyi şekilde ağırlayan Sivasspor Kulübü'ne teşekkür eden Terim, "Lider kalmak, Sivas gibi bir deplasmandan 3 puan almak önemli" diye konuştu.

Terim, Sivasspor maçı öncesi düşüncelerinin başında ekonomik oynamanın geldiğini ifade ederek, rakibe ikinci yarı gol pozisyonu vermediklerini ve oyunu istedikleri gibi yönlendirdiklerini kaydetti.

" Galatasaray'ın, ilk yarıda rakibe fazla pozisyon vermesini neye bağlıyorsunuz-" şeklindeki bir soru üzerine Terim, "Tabii deplasmanda oynuyorsunuz. Bu kadar pozisyon derken, ben bir deste gibi görmedim. Bunlar olacak. Sivasspor ciddi bir rakip" dedi.

Fatih Terim, oyuncularının gösterdiği coşku, arzu ve mücadele hırsından son derece memnun olduğunu belirterek, kendileri için bunun çok önemli olduğunu vurguladı.

-Fenerbahçe maçı-

Ligin 16. haftasında Fenerbahçe ile yapacakları maçın hatırlatılması üzerine Terim, "Bugün Sivasspor maçının konuşulacağı bir gün. Salı günü 1461 Trabzon maçımız var. Bugün Sivasspor maçını konuşalım" dedi.

Terim, Hamit'in ilk 11'de neden yer almadığıyla ilgili bir soru üzerine de

"Yüzde 30-40-50-60, ne bulursak bütün arkadaşlarımızdan faydalanmaya çalışıyoruz. İçerideki kadar kulübede de görevi yapacak oyuncu sayısı ne kadar fazla olursa, 3 kulvarda gitme şansımız o kadar fazla olacaktır" diye konuştu.

Bu düşünceyle Hamit'e bu maçta görev vermediğine işaret eden Terim, oyuncusunun sakatlığının bulunmadığını söyledi.

-"Ufuk'a güveniyorum"-

Bir basın mensubunun, "Muslera sakat olmasına rağmen neden Braga maçında Ufuk'a şans vermediniz- Fatih Terim Ufuk'a güvenmiyor mu-" sorusu üzerine Terim, şunları kaydetti:

"Ufuk'a güveniyorum. Muslera 'iyiyim' dedi. O gün oynaması lazımdı. Ekiple birlikte karar verdik. O da özveride bulundu. Ufuk, o gün oynasa çok aleyhinde olurdu. Güvenmesek, Galatasaray takımında kalmaz. Öyle bir yetkimiz var. Ama takdir edersiniz ki Muslera varken, onun oynaması kadar doğal bir şey yok. Ufuk da önemli bir maçta görev aldı."

Terim, kulübeden gelen oyuncuların katkı yapmasının kendisini sevindirdiğini söyledi.

-Terim, Kaka'yı istiyor-

Sivasspor'dan transfer etmeyi düşündüğü oyuncu olup olmadığının sorulması üzerine de Terim, şunları söyledi:

"Şu ana kadar transferle ilgili ben tek kelime etmedim. Bir şey olursa da gerek başkanla gerek Rıza ile direkt konuşuruz. Onlar da bizle konuşurlar, öyle bir şey söz konusu değil ama takdir ettiğim, beğendiğim bir takım. Oynamaya çalışan bir Sivasspor. Takdirle bakıyorum. Bir oyuncu ihtiyacımız olursa bunu açıkça söyleriz. Çünkü yazılmaya başladı. Bir tanesi doğru. O da nasıl çıktı bilmiyorum. Diego ve Sneijder. Nereden çıktı bilmiyorum. Bunu başkan benimle paylaşmıştı. Ben de başkanıma bunların yerine Kaka'yı istediğimi direkt olarak söyledim. Bunlara hayır, Kaka'ya evet. Onun dışında herhangi bir transfer konuşması olmadı."

Muhabir: Önder Felek

Yayıncı: Ahmet Ekici - SİVAS

Kaynak: AA / Spor

Galatasaray Fatih Terim Sivasspor Kaka Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title