Haberler

Maçın Ardından

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Lig'de Medical Park Antalyaspor'u 2-0 yendikleri maçtan sonra yaptığı değerlendirmede, "Acayip ligin sonunu en azından iyi bir şekilde bitirdik" dedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Lig'de Medical Park Antalyaspor'u 2-0 yendikleri maçtan sonra yaptığı değerlendirmede, "Acayip ligin sonunu en azından iyi bir şekilde bitirdik" dedi.

Kocaman, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, ligde daha önce yitirdikleri puanlar nedeniyle kazanmak zorunda oldukları bir maç oynadıklarını belirtti.

Kocaman, karşılaşmayla ilgili olarak şunları kaydetti:

"İlk etabı bitirdik. Eğrisi, doğrusu, 5 hafta gecikmesi, klasik 34 maçın 40 maça çıkması... Acayip lig diye adlandırmaya çalıştığım ligin 34. maçını oynadık. Bizim mutlak kazanma ihtiyacımız vardı. 34 maçlık periyotta yeterince puan dağıttık. Küme düşen iki takıma 7 puan verdik. Böyle bir durumda mutlak kazanma ihtiyacımız vardı. Aynı zaman da rakibimiz için de çok rahat geçecek bir sezon gibi görünürken, son maçta bir anda kümede kalmak için puan ihtiyacı olduğu durumda maça çıktık. Antalyaspor, oyun oynamayı çok da fazla düşünmeden tamamen kendine yeten 1 puanın peşinde maça başladı. Biz de bu kilidi açmakta ilk yarıda becerili değildik. Oyunun kontrolünü elimizde tuttuk, ancak sahanın 3. bölgesinde bunu güçlendiremedik. İkinci yarıda attığımız ilk golden sonra Antalyaspor'un lige tutunmak için açılması gerekti. Böyle olunca geniş alan bulduk ve maç bizim adımıza biraz daha kolaylaştı. Savunma açısından biraz zaaflar yaşamamıza rağmen ofansif olarak daha rahat kaleye gitme imkanı bulduk. Acayip ligin sonunu en azından iyi bir şekilde bitirdik. 6 maçlık, herkesin her şeyi çok net bir şekilde görebileceği bir periyoda hem zihinsel hem fiziksel olarak hazırlanma çabası içinde olacağız."

-"İki kupaya da talibiz"-

Aykut Kocaman, önceliklerinin hangi kulvar olduğu sorusuna verdiği cevapta,

"İki kupaya da talibiz, gücümüzün yettiği kadar" dedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü, bu yöndeki soruyu şöyle cevapladı:

"Hangi antrenör olursa olsun bir önceliğimiz yoktur der ve demek zorundadır. Bence de açık bir şekilde hiçbir önceliğimiz yok. Önce kupa maçımız var sonra da final serisinde şampiyon olmak istediğimizi göstereceğimiz seriye, güçlü bir şekilde bir numaralı aday olduğumuzu hissederek başlayacağız. 6 maçlık seride kimin başına ne geleceği hiç belli değil. Hiçbir önceliğimiz yok. Her iki kupaya da talibiz, gücümüzün yettiği kadar."

Stoch ile ilgili bir soru üzerine Kocaman, futbolcusunun hafta içinde yaşadığı kazadan etkilendiğini gözlemlediğini belirterek, "Ruhsal olarak düşük görünüyordu" dedi.

Aykut Kocaman, bundan önceki iki maçta Emre Belözoğlu'nu neden oynatmadığı sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

"Bunu net bir şekilde daha önce de söyledim. Antrenör tasarrufuydu. Hiçbir oyuncuyla hiçbir şekilde kolay kolay tavır yada benzeri şekilde hesaplaşma benim dünyamda yok. Emre içinde böyle bir şey söz konusu değil. Bütün oyunculardan mümkün olduğunca faydalanmak istiyorum. Kişisel olarak herhangi bir yere götürmenin bir anlamı yok."

- İSTANBUL

Kaynak: AA / Yerel

Medical Park Antalyaspor Aykut Kocaman Fenerbahçe Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title